Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος: Πίσω στην εποχή Μουμπάρακ

26.07.2013 | 12:58
Δικαστήριο του Καΐρου διέταξε σήμερα την παράταση κατά 15 ημέρες της κράτησης του αποπεμφθέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, στο πλαίσιο των περαιτέρω ερευνών για την φερόμενη εμπλοκή του σε επιθέσεις κατά της αστυνομίας, οι οποίες αποδόθηκαν στην ισλαμιστική Χαμάς, στις αρχές του 2011, και την απόδρασή του από τη φυλακή Ουάντι Νατρούν την ίδια εποχή, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

Η εντολή δόθηκε από τον αρμόδιο για την έρευνα δικαστή που απήγγειλε στον Μόρσι κατηγορία για συνωμοσία με τη Χαμάς που είχε στόχο την πραγματοποίηση "εχθρικών ενεργειών" στη χώρα κατά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων εναντίον του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα αλ Άχραμ.

Ο Μοχάμεντ Μόρσι, που κρατείται σε μυστικό σημείο από τον στρατό, μετά την αποπομπή του στις 3 Ιουλίου, τέθηκε επισήμως σήμερα υπό κράτηση για μέγιστη διάρκεια 15 ημερών.

Οι φερόμενες αυτές "εχθρικές ενέργειες" περιλαμβάνουν επιθέσεις σε κτίρια των υπηρεσιών ασφαλείας, αποδράσεις από φυλακή, προσχεδιασμένες δολοφονίες αστυνομικών και απαγωγή άλλων.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα από την οποία προέρχεται ο Μόρσι αντέδρασε άμεσα δηλώνοντας ότι η απόφαση της δικαιοσύνης να θέσει υπό προληπτική κράτηση τον Μοχάμεντ Μόρσι για γεγονότα που χρονολογούνται στις τελευταίες ημέρες του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ σημαίνει "επιστροφή στη βία" του πρώην καθεστώτος.

"Οι κατηγορίες σε βάρος του Μοχάμεντ Μόρσι ηχούν σαν μια εκδίκηση του πρώην καθεστώτος που λέει ότι επιστρέφει στη βία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινήματος Γκέχαντ ελ Χαντάντ, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες "γελοίες". "Δεν λαμβάνονται διόλου σοβαρά υπόψη. Συνεχίζουμε τις διαμαρτυρίες μας στους δρόμους. Στην πραγματικότητα πιστεύουμε ότι περισσότερος κόσμος θα συνειδητοποιήσει τι αντιπροσωπεύει στην ουσία αυτό το καθεστώς: επιστροφή στο παλιό κράτος του Μουμπάρακ, με ωμή βία".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ