Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αίγυπτος: Το κόμμα αλ-Νουρ αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις

08.07.2013 | 10:22
Το σαλαφιστικό κόμμα αλ-Νουρ αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις για τον διορισμό πρωθυπουργού και το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, καταγγέλλοντας τη "σφαγή" των ισλαμιστών διαδηλωτών μπροστά στη βάση της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στο Κάιρο.

"Αποφασίσαμε να αποσυρθούμε αμέσως από τις διαπραγματεύσεις απαντώντας στη σφαγή μπροστά από την Ρεπουμπλικανική Φρουρά", δήλωσε στο Twitter ο εκπρόσωπος του κόμματος Νάντερ Μπακάρ.

Σύμφωνα με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περί τους εκατό τραυματίσθηκαν τα ξημερώματα μπροστά στο κτίριο της Ρεμπουμπλικανικής Φρουράς.

Το κόμμα αλ-Νουρ, το μεγαλύτερο σαλαφιστικό κόμμα της Αιγύπτου, συμμετέχει στον συνασπισμό που υποστήριξε την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος προέρχεται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Το αλ-Νουρ είχε ήδη διατυπώσει την αντίθεσή του στον διορισμό του Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι στη θέση του πρωθυπουργού και εκφράζει επιφυλάξεις και για την επιλογή του κεντρο-αριστερού οικονομολόγου Ζιάντ Μπαχάα Ελντίν.

Οι σαλαφιστές θεωρούν ότι τα δύο αυτά πρόσωπα δεν συγκεντρώνουν τη συναίνεση και ζητούν την επιλογή ενός προσώπου περισσότερο αποδεκτού από την παράταξη των ισλαμιστών.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ