Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αιματηρές μάχες για τον έλεγχο της Κομπάνι

09.10.2014 | 10:50
Ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός πραγματοποίησε σήμερα δύο νέες αεροπορικές επιδρομές κατά θέσης των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στον νοτιο-δυτικό τομέα της πόλης Κομπάνι, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι το εν τρίτον της κουρδικής πόλης τελεί πλέον υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών. "Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει περισσότερο του ενός τρίτου του Κομπάνι. Ολες οι ανατολικές συνοικίες, μικρό τμήμα του βορειο-ανατολικού τομέα και μία περιοχή στα νοτιο-ανατολικά", δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντούλ Ραχμάν.

Επιπλέον σύμφωνα με την εκτίμηση της αμερικανικής Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης οι κούρδοι μαχητές εξακολουθούν να ελέγχουν την πόλη Κομπάνι στο μεθόριο της Συρίας με την Τουρκία που πολιορκείται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

«Οι κούρδοι αντάρτες εξακολουθούν να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και αντιστέκονται στο Ισλαμικό Κράτος» αναφέρει ανακοίνωση της αμερικανικής Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία (Centcom). Ώρες νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου προειδοποίησε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που είναι σε εξέλιξη στο Κομπάνι από μόνες τους δεν θα είναι αρκετές για να σώσουν την πόλη. «Οι αεροπορικές επιδρομές από μόνες τους δεν θα το πετύχουν δεν θα δώσουν λύση και να σωθεί η πόλη Κομπάνι» είπε ο ναύαρχος Τζον Κίρμπι

Εν τω μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την ενίσχυση αυτή τη φορά πολεμικών αεροσκαφών της Ιορδανίας πραγματοποίησαν οκτώ νέες εναέριες επιδρομές στην εμπόλεμη ζώνη κοντά στο Κομπάνι στη μεθόριο της Συρίας με την Τουρκία. Από τις επιθέσεις αυτές καταστράφηκαν πέντε τεθωρακισμένα οχήματα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους , μία αποθήκη ανεφοδιασμού, μια μονάδα διοίκησης και ελέγχου, μία μονάδα υποστήριξης και οκτώ στρατώνες.

Οι συγκεκριμένες αεροπορικές επιδρομές με τη συνδρομή της Ιορδανίας ήταν συμπληρωματικές των έξι εναέριων επιθέσεων που έκαναν μαχητικά των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κοντά στην πόλη Κομπάνι την Τετάρτη το πρωί. Από μια άλλη αεροπορική επίθεση στη Συρία στα νοτιοδυτικά της πόλης Ράκα καταστράφηκαν τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Στο Ιράκ, η αμερικανική πολεμική αεροπορία έκανε μόνο τρεις εξόδους. Μια βορειοδυτικά της πόλης Ραμάντι στο δυτικό Ιράκ όπου κατέστρεψε ένα σημείο ελέγχου, μια στη Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ όπου καταστράφηκαν τέσσερα αυτοκίνητα και μια νότια του Κιρκούκ όπου καταστράφηκαν δύο θέσεις μάχης των τζιχαντιστών.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ