Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αιματηρή επίθεση στη Υεμένη με δεκάδες νεκρούς - Φωτο σοκ

07.01.2015 | 10:43
Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη νωρίς σήμερα το πρωί έξω από αστυνομική σχολή στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 30 άνθρωποι και να τραυματισθούν περισσότεροι από 50, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές και κατοίκους, τονίζοντας την απειλή της χωρας απο την Αλ Κάιντα και την υποβαθμισμένη ασφάλεια, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η κατάσταση της ασφάλειας στην Υεμένη έχει επιδεινωθεί μετά τη λαϊκή εξέγερση του 2011 που οδήγησε σε μια κυβερνητική αλλαγή και διαιρέσεις στο στρατό. Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, μία από τις πιο δραστήριες πτέρυγες της οργάνωσης, πραγματοποιεί ολοένα και περισσότερες επιθέσεις στη χώρα.

Στα θύματα της σημερινής έκρηξης περιλαμβάνονται σπουδαστές της σχολής και άνθρωποι που περίμεναν στην ουρά για να προσληφθούν στην αστυνομία, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές καθώς και από περαστικούς.
Ασθενοφόρα απομακρύνουν θύματα από τον τόπο της έκρηξης και πτώματα κείτονται στο δρόμο, σύμφωνα με περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων. "Φτάσαμε στο σημείο της έκρηξης και βρήκαμε πτώματα να ειναι το ενα πάνω απο το άλλο", δήλωσε τραυματιοφορεας στο πρακτορείο Reuters. Περιγράφοντας την τραγική κατάσταση ο τραυματιοφορεας δήλωσε στο πρακτορείο οτι "Βρήκαμε το πάνω μέρος ενός άνθρωπου να φωνάζει ενω το κάτω μέρος του σώματος του βρισκόταν σε άλλο σημείο".Η έκρηξη ακούσθηκε σ' όλη την πόλη και ένα μεγάλο σύννεφο καπνού είναι ορατό στην περιοχή της αστυνομικής σχολής.
Φωτογραφίες που φέρεται ότι δείχνουν τις συνέπειες της έκρηξης και αναρτήθηκαν στο Twitter εικονίζουν τα άμορφα συντρίμμια ενός οχήματος και ματωμένους ανθρώπους να κείτονται μπρούμυτα στο οδόστρωμα. Ωστόσο οι φωτογραφίες αυτές δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί αμέσως ότι προέρχονται πράγματι από τον τόπο της επίθεσης.

Χώρες της Δύσης και του Κόλπου εκφράζουν φόβους ότι περαιτέρω αστάθεια ενδέχεται να εξασθενήσει την κυβέρνηση της χώρας και να δώσει στην Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο περισσότερο χώρο για να σχεδιάζει επιθέσεις εκτός των συνόρων της Υεμένης.

Ο στρατός της Υεμένης έχει ξεκινήσει αρκετές συντονισμένες εκστρατείες για να αποσπάσει την Αλ Κάιντα με τη βοήθεια Αμερικανικών UAV, αλλά οι μαχητές της Αλ Κάιντα έχουν κρυφτεί σε μέρη της χώρας όπου μπορούν να έχουν βοήθεια από διάφορες φυλές Σουνιτων και επιπλέον οι περιοχές αυτες ταυτίζονται με ενα μεγάλο βαθμό ανομίας.

Την πρωτοχρονιά ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 26 ανθρώπους σε ένα πολιτιστικό κέντρο στην κεντρική πόλη της Υεμένης σε μια επίθεση που φαίνεται να ειχε ως στόχο την Σιιτικη πολιτοφυλακή των Χουτι που κατέλαβε την πρωτεύουσα τον Σεπτέμβριο και εισχώρησε και σε άλλους τομείς.

Οι περισσότερες επιθέσεις στα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν βάλει στο στόχαστρο τις υποδομεε ασφαλείας της Υεμένης. Βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε περισσότερους από 90 ανθρώπους τον Μάιο του 2012 σε μια στρατιωτική παρέλαση, καθώς και μια συντονισμένη επίθεση σε στρατιωτικό νοσοκομείο πριν από ένα χρόνο σκότωσε πάνω από 50.

ΑΠΕ/Reuters
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ