Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

AirAsia: Οι υπηρεσίες έρευνας εντόπισαν ηχητικό σήμα

09.01.2015 | 09:09
Οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας που αναζητούν τα κομμάτια του αεροπλάνου της AirAisia, εντόπισαν ηχητικά σήματα κατά την επιχείρηση εντοπισμού των μαύρων κουτιών, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Σαντόζο Σαγιόγκο, ερευνητής της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας των Μεταφορών.

Οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας πρόκειται να χρησιμοποιήσουν μπαλόνια ανέλκυσης, τα οποία θα μεταφερθούν με ελικόπτερα, προκειμένου να ανασύρουν το τμήμα της ουράς του αεροσκάφους της εταιρείας AirAsia, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 28 Δεκεμβρίου. Η επιχείρηση αυτή αυξάνει τις ελπίδες για την ανεύρεση των καταγραφέων πτήσης, κάτι που μπορεί να ρίξει φως στο μυστήριο γύρω από την πτώση του αεροπλάνου.

Η πτήση QZ8501 εξαφανίστηκε στις 28 Δεκεμβρίου περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σουραμπάγια της Ινδονησίας με προορισμό τη Σιγκαπούρη. Στο αεροπλάνο επέβαιναν 162 άνθρωποι και μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπάρχουν επιζήσαντες.

Το μαύρο κουτί ομιλίας του θαλάμου διακυβέρνησης και οι καταγραφείς πτήσης του Airbus A320-200 βρίσκονται τοποθετημένα κοντά στην ουρά του αεροσκάφους. Ωστόσο, αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι συσκευές μπορεί εξαιτίας της πτώσης να έχουν διαχωριστεί από την άτρακτο.

Οι υπηρεσίες εντόπισαν την Τετάρτη την ουρά στον πυθμένα της θάλασσας, περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από την τελευταία γνωστή θέση του αεροσκάφους και σε βάθος 30 μέτρων.
«Κατά τη σημερινή επιχείρηση, θα χρησιμοποιήσουμε ελικόπτερα για τη μεταφορά των μπαλονιών τα οποία θα βοηθήσουν στην ανέλκυση της ουράς», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο αντισμήναρχος Πένερμπανγκ Τζόνσον Χεντρίκο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες πάνω από το σημείο είναι ιδιαίτερα καλές σήμερα. «Ωστόσο, περιμένουμε ξαφνικές αλλαγές του καιρού αργότερα μέσα στην ημέρα», είπε. «Για τον λόγο αυτόν θα εκμεταλλευτούμε την κατάσταση και θα μεταφέρουμε τα μπαλόνια όσο το δυνατόν ταχύτερα».

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας, Φρανσίσκο Μπάμπανγκ Σοελίστιο, δήλωσε ότι πιθανόν θα είναι απαραίτητη και η χρήση ενός γερανού για την ανέλκυση της ουράς του αεροσκάφους.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ