Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Αισιόδοξος ο Τσίπρας για την αυριανή συνάντηση με τον Ζάεφ

16.05.2018 | 20:48
Αισιόδοξος για την αυριανή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων στη Σόφια δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Aλέξης Τσίπρας. Κατά τη διαδικτυακή του ανάρτηση ο ίδιος σημειώνει ότι τα τελευταία μέτρα είναι “πάντα τα πιο δύσκολα”.

Κατά την υποδοχή του από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στάνισεφ, ο κ. Τσίπρας ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με το τι προσδοκίες έχει για αύριο ο πρωθυπουργός δήλωσε: “Πολύ μεγάλες”.

Νωρίτερα είχε προσέλθει στην προσύνοδο του ΕΣΚ ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με το τι περιμένει από τη συνάντηση απάντησε “μόνο επιτυχία”.

Αύριο ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει στη Σύνοδο ΕΕ- Δ. Βαλκανίων και στο περιθώριο των εργασιών θα έχει στις 10:15 διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Μετά την προπαρασκευαστική Σύνοδο του ΕΣΚ -στην οποία συμμετέχει και ο κ. Ζάεφ-, ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας των ηγετών των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.


Εξερχόμενος από την προπαρασκευαστική σύνοδο του ΕΣΚ, ερωτηθείς αναφορικά με την αυριανή συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μίλησε για «θετική στιγμή για να επιβεβαιώσουμε τι έχει επιτευχθεί έως σήμερα».

Τις μέχρι τώρα προσπάθειες Τσίπρα-Ζάεφ για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό, επικρότησαν οι σοσιαλιστές ηγέτες στην προσύνοδο του ΕΣΚ, επισημαίνοντας ότι μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν, όπως αναφέρει με δύο αναρτήσεις του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της προπαρασκευαστικής Συνόδου του ΕΣΚ στη Σόφια, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων.

Συγκεκριμένα, στις αναρτήσεις του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

«Στη Σύνοδο του @PES_PSE οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας να βρούμε κοινά αποδεχτή λύση στο ονοματολογικό. Επεσήμαναν πως μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν».

«Τους ευχαρίστησα, παραδέχτηκα ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί. Τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ