Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αιχμάλωτοι τέσσερις κυανόκρανοι στη Συρία

07.05.2013 | 19:43
Τέσσερις κυανόκρανοι του ΟΗΕ που επέβλεπαν τα οροθετημένα με βάση την διμερή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός σύνορα ανάμεσα στη Συρία και το τμήμα των Υψωμάτων του Γκολάν, που παραμένει κατεχόμενο από το Ισραήλ, αιχμαλωτίστηκαν, δήλωσε μια εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Δεν είναι ακόμη επίσημα γνωστό ποιός απήγαγε τους κυανόκρανους της δύναμης παρατηρητών του ΟΗΕ, η οποία αριθμεί 1.000 μέλη, σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο. Οι άνδρες αυτοί πραγματοποιούσαν μια περιπολία κοντά στο σημείο, όπου Σύροι αντικαθεστωτικοί μαχητές είχαν κρατήσει αιχμάλωτους 21 κυανόκρανους του ΟΗΕ για τρεις ημέρες τον Μάρτιο, είπε η ίδια.Η Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Γιαρμούκ ανέφερε πάντως ότι κρατάει μια ομάδα κυανόκρανων του ΟΗΕ για την δική της ασφάλεια, μετά από συγκρούσεις στην περιοχή.

Μια φωτογραφία που εστάλη μαζί με την ανακοίνωση των ανταρτών εικονίζει τέσσερις κυανόκρανους με γαλάζια μπουφάν με το λογότυπο του ΟΗΕ και το διακριτικό «Φιλιππίνες». 

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν καταδίκασε με έντονο τρόπο  την αιχμαλώτιση τεσσάρων κυανοκράνων του ΟΗΕ, που επιτηρούν την γραμμή κατάπαυσης του πυρός μεταξύ της Συρίας και των κατεχόμενων από το Ισραήλ Υψιπέδων του Γκολάν και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους, δήλωσε ο εκπρόσωπός του.
"Ο γενικός γραμματέας καλεί όλα τα μέρη να σεβαστούν την ελευθερία κίνησης και την ασφάλεια της δύναμης" UNDOF (U.N. Disengagement Observer Force, Δύναμη του ΟΗΕ για την Επιτήρηση της Απεμπλοκής), δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Μπαν, Μάρτιν Νεσίρκι.
Η συριακή ανταρτική ομάδα Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Γιαρμούκ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι κρατά τους τέσσερις Φιλιππινέζους κυανόκρανους καθώς οι συγκρούσεις στην περιοχή είχαν θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ