Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ακιντζί έχεις πακέτο": Με τι όπλα προσέρχεται στη συνάντηση ο Αναστασιάδης

17.02.2019 | 20:41
Με την αποκεντρωμένη ομοσπονδία «υπό μάλης» θα προσέλθει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στη συνάντησή του με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, που χρονικά τοποθετείται στις 26 Φεβρουαρίου. Εκείνο που θα επιδιωχθεί είναι να αποτελέσει σημείο εκκίνησης των συζητήσεων της ιδέας της αποκεντρωμένης ομοσπονδίας (ή χαλαρής, όπως αρχικά έχει αναφερθεί).

Η Λευκωσία θεωρεί πως αυτό μπορεί να αποτελέσει και σανίδα σωτηρίας για τον Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος προσπαθεί να βρει διέξοδο για να σωθεί πολιτικά αναλαμβάνοντας ρόλο που του έχει αφαιρέσει προ πολλού η Άγκυρα. Ιδιαίτερα τώρα που σφίγγει ο κλοιός γύρω του και ακούγονται φωνές στην τουρκική πλευρά για «φάγωμά» του, ακόμη και πριν τη λήξη της θητείας του, το 2020, ο Ακιντζί αναζητεί τρόπους να επανέλθει στο προσκήνιο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έτοιμη πρόταση για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία δεν υπάρχει ακόμη. Η Κυβέρνηση έχει αναθέσει σε ακαδημαϊκούς να επεξεργασθούν ιδέες και να τις παρουσιάσουν. Αυτό, όπως φαίνεται, δεν εμποδίζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αρχίσει τη συζήτηση με τον Ακιντζί, εάν και εφόσον το επιθυμεί κι αυτός. Υπενθυμίζεται συναφώς ότι ο κ. Ακιντζί δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συζητήσει οποιοδήποτε σενάριο και μοντέλο λύσης, κάνοντας αναφορά στην αποκεντρωμένη ομοσπονδία.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ