Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακραία τουρκική πρόκληση: Διπλή παρενόχληση στο Σινούκ που μετέφερε τον Α/ΓΕΣ

22.03.2018 | 20:22
Πρώτη δημοσίευση: 2018-03-22 18:21:45
Τελευταία ενημέρωση: 2018-03-22 20:22:45

Ακραία τουρκική πρόκληση. Το ελικόπτερο που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ, μαζί με 16 ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, μεταξύ αυτών και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, παρενοχλήθηκε δις. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την μετάβαση του από τη Ρόδο στη Ρω και στη Στρογγύλη τα τουρκικά ραντάρ δια ασυρμάτου κάλεσαν το ελληνικό ελικόπτερο να αλλάξει πορεία γιατί παραβίαζε το τουρκικό FIR. 

Οι τούρκοι όμως κλιμάκωσαν την προκλητικόητά τους και κατά την πτήση της επιστροφής του Α/ΓΕΣ από τη Ρώ προς τη Ρόδο, απογείωσαν ταύτοχρονα ένα ζευγάρι τουρκικών μαχητικών από τη βάση του Ντάλαμαν τα οποία προσέγγισαν το ελληνικό ελικόπτερο. Στη συνομιλία δια ασυρμάτου η οποία ήταν ανοιχτή και στο ελληνικό πλήρωμα, ζητήθηκε από τα τουρκικά μαχητικά να προβούν σε οπτική αναγνώριση του ελικοπτέρου. Οι τούρκοι πιλότοι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πέταξαν περίπου 2000 πόδια από το ελικόπτερο Σινούκ και προχώρησαν στη μετάδοση των σχετικών πληροφοριών. 

Ακαριαία έφθασαν στην περιοχή τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής από την 115 Πτέρυγα Μάχης και ακολούθησε σκληρή αερομαχία με τα τουρκικά αεροσκάφη. Από το πρωί πάντως τα "γεράκια" της άγκυρας έχουν κάνει σωρεία παραβιάσεων χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο από ανατολικά της Ρόδου κυρίως. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες  η Άγκυρα σήμερα πραγματοποιήσε 21 παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο. Έξι οπλισμένα F-16 παραβίασαν το ελληνικό FIR σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.  Για την αναχαίτιση των τουρκικων μαχητικών η Πολεμική Αεροπορία σήκωσε τέσσερα F16 απο Σκύρο και 4 απο Σούδα. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ