Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακροδεξιά τρομοκρατία-Λερναία Ύδρα,γράφουν οι Γερμανοί

07.05.2013 | 10:14
Η ακροδεξιά τρομοκρατία “είναι μια Λερναία Ύδρα”, γράφουν γερμανικές εφημερίδες με αφορμή την δίκη των νεοναζί που δολοφονούσαν μετανάστες,μεταξύ των οποίων κι ένας Έλληνας.

Η Neue Osnabrücker Zeitung γράφει σχετικά: «Όταν ξεκινήσει σήμερα η δίκη εναντίον της τελευταίας επιζώσας και τεσσάρων φερόμενων υποστηρικτών της NSU, μετά τη φάρσα του προοιμίου, το ζήτημα θα είναι επιτέλους η ουσία. Η συζήτηση γύρω από διαδικαστικά θέματα κάλυψε τον ουσιαστικό πυρήνα. Αυτή η δίκη πραγματοποιείται επειδή υπήρξε στη Γερμανία χειροπιαστή ακροδεξιά τρομοκρατία επί χρόνια, σε όλη την γερμανική επικράτεια και χωρίς να γίνει αντιληπτή».

Σχολιάζοντας το φαινόμενο της ακροδεξιάς τρομοκρατίας η Frankfurter Allgemeine Zeitung διαπιστώνει: «Είναι χειρότερα από την περίπτωση της Λερναίας Ύδρας. Πριν ακόμη κοπεί το κεφάλι του τερατώδους πολιτικού εγκλήματος, φυτρώνει αμέσως άλλο. Ενώ η κοινωνία ήταν επί χρόνια απασχολημένη με την ισλαμική τρομοκρατία, αποδεικνύεται ότι στη Γερμανία υπάρχει ένα είδος τρομοκρατίας που δεν είναι λιγότερο επικίνδυνο, μεταξύ άλλων επειδή το κράτος δεν ήθελε να παραδεχτεί την ύπαρξή του. Από τις 4 Νοεμβρίου 2001 (σ.σ. ημέρα αποκάλυψης της NSU) … οι Γερμανοί έπρεπε να μάθουν ότι η τρομοκρατία έβγαλε άλλο ένα κεφάλι χωρίς να το αντιληφθούν. Αυτό δεν το αντιλήφθηκαν ούτε καν οι επαγγελματίες ‘δρακοκτόνοι’, οι οποίοι μοιάζουν γι’ αυτόν το λόγο με τυφλωμένους δειλούς», σχολιάζει η FAZ προβαίνοντας στο συμπέρασμα ότι η Γερμανία είναι «κακά προετοιμασμένη για τη μάχη κατά του ακροδεξιού εξτρεμισμού». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ