Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ακυβέρνητο Αιγαίο" με "φέσι" τουρκικό! Γιατί επιμένει το Βερολίνο για τα "εξωτερικά σύνορα" της ΕΕ

07.12.2015 | 19:02
Από τον Πιουριφόϊ στον Δρ.Σόοφ! Από τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς πρεσβευτές περάσαμε στους Γερμανούς! Η ιστορία κύκλους κάνει ειδικά σ΄ αυτή τη “γωνιά” των Βαλκανίων!

Τα όσα έγραψε η γερμανική εφημερίδα Die Welt και επιβεβαιώθηκαν επί της ουσίας από την γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα θα πρέπει να μας προβληματίσουν ιδιαίτερα όχι μόνο γιατί είναι εξαιρετικά προσβλητικά για τη χώρα. Αν συνδυάσουμε την είδηση της γερμανικής επέμβασης στα εσωτερικά της χώρας με όσα ειπώθηκαν από το Βερολίνο για τα “εξωτερικά σύνορα” της ΕΕ, θα καταλάβουμε ότι το παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή είναι πρωτίστως γεωπολιτικό. Η οικονομία ήταν και είναι το…όπλο -εργαλείο.

Τι είπε η γερμανική κυβέρνηση για τα σύνορα;

Το Βερολίνο είναι “υπέρ της εξέλιξης μιας ευρωπαϊκής διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε την ανάγκη να μπορούν να στηριχθούν τα κράτη-μέλη που υφίστανται μεγαλύτερη πίεση από την προσφυγική κρίση. Το Βερολίνο επισήμανε ακόμη ότι η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων σε κάποιες περιπτώσεις στην ΕΕ αποτελεί «ύψιστη έκφραση κυριαρχίας». Ενδιαφέρουσα γερμανική άποψη! “Παραχωρήστε μας κυριαρχία για να…είστε κυρίαρχοι”!

Και για να μην έχουμε καμία αμφιβολία που το πάνε οι Γερμανοί επαναφέρουν τον …εκβιασμό με τη συνθήκη Σένγκεν:


«Η ελεύθερη κίνηση στο πλαίσιο της Σένγκεν αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θέλουμε να το διατηρήσουμε. Ωστόσο αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν εγγυηθούμε τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Ελεύθερη ζώνη Σένγκεν και αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων αποτελούν δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος και σημαντικός στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι να πετύχουμε καλύτερη φύλαξη», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και προσέθεσε ότι η Γερμανία προσπαθεί για αυτό σε όλα τα επίπεδα.

Σ΄ αυτά προσθέστε και τις επίμονες …συστάσεις που είχαμε το τελευταίο διάτημα πάλι από το Βερολίνο για “κοινές περιπολίες” με την Τουρκία. Και αυτό είναι το ανησυχητικό σ΄ όλο το σενάριο. Αν η Ευρώπη πραγματικά ενδιαφερόταν να βοηθήσει την…ακυβέρνητη Ελλάδα, θα μπορούσε να παραχωρήσει δυνάμεις και μέσα για να το κάνει. Δεν βλέπουμε να υπάρχει από κανέναν Ευρωπαίο τέτοια διάθεση. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι όλη αυτή η συζήτηση για τα “εξωτερικά σύνορα” της Ευρώπης γίνεται για να πάρουν τα …κλειδιά του Αιγαίου οι Γερμανοί και να τα δώσουν στους “φίλους και συμμάχους” Τούρκους. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ