Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αλ Κάϊντα εκτέλεσε τον αμερικανό όμηρο

06.12.2014 | 13:57
Το είπαν και το έκαναν. Τα μέλη της Αλ Κάιντα που κρατούσαν όμηρο τον αμερικανό δημοσιογράφο, Luke Somers, τον σκότωσαν κατά την επιχείρησή διάσωσής του, που έγινε από αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Ο Somers, ο οποίος κρατούνταν από τα μέλη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, πυροβολήθηκε από τους απαγωγείς του και αργότερα πέθανε, όπως ανακοίνωσαν πηγές τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Υεμένη.

Η αδερφή του, Lucy Somers, δήλωσε στο Associated Press πως ειδοποιήθηκε από το FBI για τον θάναο του αδελφού της
Ο Somers απήχθη στην Υεμένη το 2013 και λίγες μέρες νωρίτερα είχε εμφανιστεί σε ένα βίντεο, ζητώντας βοήθεια από τις ΗΠΑ ούτως ώστε να συνεχίσει να ζει.

Το υπουργείο Άμυνας της Υεμένης επιβεβαίωσε πως έγινε μία "μεγάλη επιχείρηση" στην νότια επαρχία, Shabwa, σήμερα Σάββατο, με τον Somers να τραυματίζεται θανάσιμα, ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις της Αμερικής και της Υεμένης προσπαθούσαν να τον απελευθερώσουν.

Ο 33χρονος Somers δούλευε σαν δημοσιογράφος και φωτογάφος για τοπικά μέσα ενημέρωσης, με την δουλειά του να παρουσιάζεται και στο BBC. Το πεντάγωνο ανακοίνωσε πως πριν από ένα μήνα περίπου είχε γίνει άλλη μία επιχείρηση διάσωσής του, η οποία ωστόσο απέτυχε και όλα αυτά την ώρα που η οικογένειά του εκλιπαρούσε για έλεος. Όπως αποδείχτηκε, μάταια...

Πηγή: bbc.com

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ