Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλ Νόσρα: Στόχος η κατάληψη της Δαμασκού

28.05.2015 | 09:28
Ο ηγέτης του Μετώπου Αλ Νόσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στην Συρία, δήλωσε πως η οργάνωση του έχει στόχο να καταλάβει την Δαμασκό και πως έτσι η πτώση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ θα επιταχυνθεί.

«Θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στη Δαμασκό και στην ανατροπή αυτού του καθεστώτος», δήλωσε ο Αμπού Μοχάμαντ αλ Γκολάνι στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, σε μια από τις –σπάνιες– συνεντεύξεις του που μεταδόθηκε σήμερα. «Σας βεβαιώνω ότι η πτώση του Άσαντ δεν θα αργήσει», πρόσθεσε.

Επίσης διεμήνυσε ότι η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει τον Άσαντ, πρέπει να γνωρίζει ότι η τύχη της είναι συνδεδεμένη με αυτή του Σύρου ηγέτη και ότι οι προσπάθειές της να τον σώσει είναι μάταιες.
Ακόμη, ο Γκολάνι υποστήριξε ότι τα μέλη της μειονότητας των Αλαουιτών οφείλουν να αποκηρύξουν τον πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ και να αλλάξουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, αν θέλουν να σωθούν.

«Αν εγκαταλείψουν τα όπλα, αποκηρύξουν τον Άσαντ, δεν στέλνουν τους άνδρες τους να πολεμήσουν για αυτόν και επιστρέψουν στο Ισλάμ, τότε είναι αδέρφια μας», δήλωσε .

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ ανήκει στη μειονότητα των Αλαουιτών.

Ο Γκολάνι είπε πως οι Αλαουίτες είναι μέρος μιας θρησκευτικής ομάδας που βρίσκεται «εκτός της θρησκείας του Αλλάχ και του Ισλάμ», ενώ τόνισε πως η σουνιτική ένοπλη οργάνωσή του δεν βρίσκεται σε πόλεμο με Χριστιανούς.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ