Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΥΕΘΑ

Αλλαγή Αρχηγού Στόλου - Τι είπε ο Καμμένος για τον Αντιναύαρχο Καραγεώργη - ΦΩΤΟ

27.01.2017 | 15:20
Του Απόλλωνα Λεονταρίτη

Ο απερχόμενος Αρχηγός Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγεώργης ΠΝ, παρέδωσε την διοίκηση του Στόλου στον Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη ΠΝ.

Ο Αντιναύαρχος Κ. Καραγεώργης στην τελευταία ανάγνωση ημερήσιας διαταγής, εξήρε το προσωπικό του ΠΝ για τη συμβολή του στην προσπάθεια αναβάθμισης της μαχητικής ικανότητας του στόλου καθώς επίσης και για τις ικανότητες του που είχαν ως συνέπεια να εξασφαλιστούν με πολύ κόπο οι απαιτούμενες διαθεσιμότητες, σε μια περίοδο που χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του δημοσιονομικού.

«Η ελευθερία δεν κατακτάται χωρίς θυσίες» τόνισε ο απερχόμενος Αρχηγός Στόλου, δίνοντας τα εύσημα στην διατήρηση των πλοίων του στόλου σε άριστη κατάσταση με καθοριστική συμβολή όσες φορές το ΠΝ κλήθηκε να απαντήσει σε τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοκρατία και την αποδοτικότητα τονίζοντας ότι το Αρχηγείο Στόλου έχει ικανότατα στελέχη που δεν αναγνωρίζουν προβλήματα αλλά μόνο προκλήσεις.

Προέκυψε όμως και μια είδηση όταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος λίγο αργότερα στον Αντιναύαρχο Καραγεώργη, ανέφερε με νόημα ότι δεν θα μείνει πολύ σε ησυχία καθώς οι υπηρεσίες του θα απαιτηθούν και πάλι σύντομα. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αλλά και ο ΥΦΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, αναφέροντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο απερχόμενος Αρχηγός Στόλου «θα κληθεί να συνδράμει με τις υψηλές ικανότητες του σε θέση ευθύνης αντιπροσωπεύοντας την χώρα».

Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν και σχετικές επίσημες ανακοινώσεις.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ