Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αλαλούμ με την "έκτακτη" άσκηση του τουρκικού στρατού στις “Σαράντα Εκκλησίες” - ΒΙΝΤΕΟ

07.05.2018 | 22:15
Πρώτη δημοσίευση: 2018-05-07 21:50:47
Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-07 22:15:47

Εδώ και δύο μέρες τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης εκτός από τη μεγάλη τουρκική άσκηση EFES προβάλουν και την μεγάλη άσκηση “Yıldırım-2018 ” η οποία όπως αναφέρουν διεξάγεται στο Κιρκαρελί ( Σαράντα Εκκλησιές) στην Ανατολική Θράκη. Η περιοχή Κιρκαρελί βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από την Ανδιανούπολη.

 
Τα τουρκικά άρματα μάχης και οι δυνάμεις της 55ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας τα οποία συμμετέχουν στην άσκηση “πρωταγωνιστούν” στα ΜΜΕ ως ένα άλλο ένα κομμάτι της καλά στημένης τουρκικής προπαγάνδας. 
 
 
Δεν είναι αιφνιδιαστική άσκηση

Η άσκηση έκανε το γύρο του διαδικτύου με πηχυαίους τίτλους ενώ, πολλά ελληνικά δημοσίευματα έσπευσαν να τονίσουν ότι ο τουρκικός στρατός κάνει άσκηση στον Έβρο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η άσκηση την οποία και αναπαρήγαγαν και τα δικά μας ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης με την ονομασία “Αστραπή 2018 ” ( σσ μεταφρασμένο“ Yıldırım 2018) ήταν προγραμματισμένη να γίνει εδώ και καιρό. Είναι μια άσκηση που τεστάρει την ετοιμότητα των τουρκικών ΕΔ, αλλά δεν πρόκειται για μια αιφνιδιαστική άσκηση. Όσο για τα πλάνα από την άσκηση που προβάλλουν τα τουρκικά Μέσα μένει να επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για νέα. 

Σε κάθε περίπτωση, στην άσκηση συμμετέχουν 785 στρατιώτες, 225 θωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης, 4 ειδικές εταιρείες μεταφορών και σχετικοί οργανισμοί και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11 Μαΐου, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Επιπλεόν, ο τουρκικός τύπος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι έχουν «κινητοποιηθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις που ευρίσκονται σε "εμπόλεμη κατάσταση", ενώ συμμετέχουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην υλοποίηση της.

Στην άσκηση κινητοποιήθηκαν ακόμα και έφεδροι. Τεθωρακισμένα οχήματα Οχημάτων (ACV) με βελτιωμένη θωράκιση και οχήματα περιπολίας (GZPT) διήλθαν την λίμνη που βρίκεται στο Κιρκαρελί  μαζί με το στρατιωτικό προσωπικό.

Ο διοικητής του 5ου Σώματος, στρατηγός Gürsel Yüz, και ο επικεφαλής 55ος της διοίκησης Μηχανικού των Τούρκων Πεζοναυτών συνταγματάρχης C. Uzun, ήταν παρόν στην άσκηση.

Σε κάθε περίπτωση ο τρόπος με τον οποίο αναπαράγεται στα ΜΜΕ είναι προϊόν τουρκικής μονταζιέρας και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με όσα τονίζει και το ελληνικό Πεντάγωνο, όπως αναφέρθηκε απόψε ( 8.5.2018) στην εκπομπή Live news με το Νίκο Ευαγγελάτο. 

Δεν διεξάγεται στον Έβρο, αλλά στο Κιρκαρελί, που στην ελληνική βιβλιογραφία είναι πόλη της σημερινής Τουρκίας γνωστή ως "Σαράντα Εκκλησιές", πόλη που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από την Ανδριανούπολη.


 Ανάλογο περιστατικό τουρκικής μονταζιέρας είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου και το Φεβρουάριο.

Βίντεο από την άσκηση όπως κυκλοφόρησαν στα τουρκικά ΜΜΕ:

  

Βίντεο: Ολα όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή Live news με τον Νίκο Ευαγγελάτο για την "έκτακτη" άσκηση στον Έβρο
 
Πηγές: http://www.haberturk.com, AA, Live newsEπιμελεια: Αγγελική Μαξούρη
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ