Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Αλαλούμ με τις κατηγορίες που προσάπτουν οι τούρκοι στους δύο έλληνες στρατιωτικούς

05.03.2018 | 21:14
Αλαλούμ με τις κατηγορίες που προσάπτουν οι τούρκοι στους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Ανδιανούπολης. 

Η υπόθεση - θρίλερ των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης συνεχίζει και κάνει το γύρο του διαδικτύου ενώ υπήρξαν δημοσιεύματα τα οποία προέβησαν σε μια παρερμηνεία της δήλωσης του αντιπρόεδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ. Συγκεκριμένα κυκλοφόρησε η είδηση ότι οι δύο στρατιωτικοί κατηγορούνται για κατασκοπεία. Την είδηση μετέδωσε και η ΈΡΤ.

Η ΕΡΤ μετέδωσε συγκεκριμένα, το μεσημέρι αρχικά ότι ο δύο στρατιωτικοί κατηγορούνται και για κατασκοπεία, ωστόσο αργότερα ανασκεύασε τη δήλωση της, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Η είδηση που μετέδωσε η ΕΡΤ έγινε με βάση όσα είπε ο τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος είχε μεταδώσει πως οι δύο στρατιωτικοί κατηγορούνται και για κατασκοπεία. Στη νέα της ανταπόκριση, ωστόσο ανέφερε όμως ότι μεταδόθηκαν από τουρκικό ΜΜΕ αποσπασματικά οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, με αποτέλεσμα -όπως είπε- να παρερμηνευτούν. Απέδωσε συγκεκριμένα την παρανόηση στον τρόπο με τον οποίο μετέδωσε τις δηλώσεις του εκπροσώπου ειδησεογραφικό σάιτ που συνήθως αποκρυπτογραφεί τις δηλώσεις που κάνουν οι κυβερνητικοί επίσημοι.

Ακόμα, πρόσθεσε  ότι αυτό που στην πραγματικότητα ανέφερε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης είναι πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ερευνήθηκαν για παράνομη είσοδο και για απόπειρα κατασκοπείας. Όμως παραμένουν προφυλακισμένοι μόνο για παράνομη είσοδο.

Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ είχε  αναφέρει επίσης πως ο τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους που έχουν καταφύγει στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, έγινε γνωστό απορρίφθηκε από τουρκικό δικαστήριο το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, για την αποφυλάκισή τους. Όπως μετέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης (Haber), το τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε να μην επιτρέψει την αποφυλάκιση των Ελλήνων στρατιωτών.

Ακόμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sabah στην ιστοσελίδα της, το αίτημα για αποφυλάκιση που κατέθεσαν οι συνήγοροι των Ελλήνων στρατιωτών, απορρίφθηκε λόγω του ότι οι δύο στρατιώτες δεν διαθέτουν κάποια κατοικία στην περιοχή και επίσης διότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η έρευνα για το περιεχόμενο των κινητών τους τηλεφώνων.

Διαβάστε επίσης: Θρίλερ δίχως τέλος η υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών - Όλες οι εξελίξεις

Όπως ήδη έχει αναφερθεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στη συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.

Σημειώνεται ότι από το πρωί στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο στρατιωτικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή. Ακόμα, υπογραμμίζεται ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη η ημερομηνία της δίκης.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφορικά με τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Τουρκία, είπε συγκεκριμένα  οτι έχουν υποβληθεί σε ποινική έρευνα για στρατιωτική κατασκοπεία και δεν ετίθετο ποτέ θέμα ενδεχόμενης ανταλλαγής τους. Περισσότερα ΕΔΩ. 


Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


Επιμέλεια: Αγγελικη Ν.Μαξούρη
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ