Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Άλλη μια ‘’ απάντηση’’ των ΗΠΑ στην Βόρεια Κορέα - BINTEO

31.05.2017 | 12:29
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν επιτυχημένη προσομοίωση αναχαίτισης διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), στο πλαίσιο του προγράμματος αντιβαλλιστικής προστασίας που υλοποιούν έναντι της κλιμακούμενης πυραυλικής απειλής από την Βόρεια Κορέα.

Η εκτόξευση του πυραύλου ICBM έγινε από τα Νησιά Μάρσαλ στον κεντρικό Ειρηνικό ωκεανό με τροχιά κατά μήκος της ακτογραμμής στα νότια της Αλάσκας. Όταν ο πύραυλος απειλή ανέκτησε την τροχιά του, πραγματοποιήθηκε βολή πυραύλου αναχαίτισης από αεροπορική βάση στην Καλιφόρνια (Vanderberg Air Force Base).

Οι ειδικοί στα πυραυλικά συστήματα βαλλιστικού τύπου συγκρίνουν την εξομοίωση που έγινε με την σύγκρουση μιας σφαίρας όπλου με μια άλλη σφαίρα. Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία άμυνας των ΗΠΑ (Missile Defense Agency -MDA) επρόκειτο για την πρώτη εξομοίωση επιχειρησιακής αξιοποίησης του αντιβαλλιστικού συστήματος (Ground-based Midcourse Defense -GMD) το οποίο αναπτύσσει η εταιρία Boeing Co, ενώ η αναχαίτιση του βαλλιστικού πυραύλου, χαρακτηρίστηκε “ουσιαστική εξέλιξη” στην πορεία ανάπτυξης του αντιβαλλιστικού συστήματος.

“Το σύστημα αυτό είναι πραγματικά σημαντικό για την άμυνα της πατρίδας μας, ενώ η δοκιμή αυτή αποδεικνύει ότι έχουμε ένα ικανό σύστημα αποτροπής κατά της οποιασδήποτε απειλής,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υποναύαρχος Τζιμ Σάιρινγκ, διευθυντής της MDA.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους πολλές επιλογές προκειμένου ν' αντιμετωπίσουν μία επερχόμενη πυραυλική απειλή. “Το σύστημα GMD αποτελεί τμήμα στην υλοποίησης μιας ευρύτερης στρατηγικής πυραυλικής άμυνας, την οποία μπορούμε ν' αξιοποιήσουμε κατά πιθανών πυραυλικών απειλών,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου λοχαγός Τζεφ Ντέιβις. 


Bίντεο από την εκτόξευση του πυράυλου


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ