Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Αμανατίδης: Σχολείο για τις νέες γενιές το νέο Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

30.01.2018 | 16:59
«Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, που πρόκειται να γίνει στη Θεσσαλονίκη, δεν θα λειτουργήσει μόνο για να μπορεί κάποιος να δει και να θυμηθεί, αλλά και σαν σχολείο, το οποίο δεν θα επιτρέψει στις ψυχές των ανθρώπων της νέας γενιάς να μπει το δηλητήριο του φασισμού, του ναζισμού, της ξενοφοβίας και όλων αυτών, που είναι απέναντι στην ανθρώπινη ζωή» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος συμμετείχε σε συναντήσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας στο πρωθυπουργικό γραφείο, στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή τον εορτασμό -σήμερα- της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία, ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε την ανάγκη για «ένα σχολείο, στο οποίο η νέα γενιά θα διδάσκεται πώς να αντιστέκεται και θα μαθαίνει για τις φρικαλεότητες που υπήρξαν στο παρελθόν και στοίχισαν δύο Παγκόσμιους Πολέμους».

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ. Τσίπρα -ο οποίος το πρωί παρέστη, με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν, στην τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου του Μουσείου για το Ολοκαύτωμα- με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με τη συμμετοχή και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα. 

Τα tweets του Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Ισραηλινό Πρόεδρο σχετικά με το νέο Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ