Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

60% των αμερικανικών αεροσκαφών σε Ασία -Ειρηνικό - Τι είπε ο Χέϊγκελ

01.06.2013 | 07:20
Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ σκοπεύουν να διαθέσουν περισσότερα στρατεύματα, όπλα υψηλής τεχνολογίας και εναέριες δυνάμεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, καθώς γίνονται προσπάθειες για μια στρατηγική εξισορρόπηση, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, σε ομιλία του που παραχώρησε το Σάββατο, κατηγορώντας την Κίνα για Διαδικτυακές επιθέσεις.
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Χέιγκελ διαβεβαίωσε τους συμμάχους και τους εταίρους ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλήρως σε θέση να συνεχίσουν τη στρατηγική πορεία στην περιοχή παρά τους εσωτερικούς περιορισμούς στον προϋπολογισμό. «Δεν θα ήταν σοφό να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η δέσμευσή μας για την αποκατάσταση της ισορροπίας στην περιοχή δεν μπορεί να διατηρηθεί», είπε σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ αντιπροσώπευαν το 40 τοις εκατό των παγκόσμιων αμυντικών δαπανών.
 
«Η δημιουργία μιας θετικής και εποικοδομητικής σχέσης με την Κίνα αποτελεί μια ουσιαστική προσπάθεια από την αμερικανική πλευρά για την αποκατάσταση της ισορροπίας στην Ασία», δήλωσε ο Χέιγκελ. «Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και η Κϊνα έχουμε διαφορές, το κλειδί για την επίλυση αυτών των θεμάτων είναι ότι οι διαφορές αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν με βάση τον συνεχή και με σεβασμό διάλογο», τόνισε. «Οι σχέσεις, η εμπιστοσύνη και η σιγουριά αποτελούν στοιχεία σημαντικά για την περιοχή».
 
Ο Χέιγκελ σκιαγράφησε επίσης μερικά από τα πιο ακανθώδη θέματα σχετικά με την ασφάλεια της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών της Βόρειας Κορέας να αναπτύξει πυρηνικά όπλα και πυραύλους.
 
Βάσει αυτών, ο Χέιγκελ είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι οι Εναέριες Δυνάμεις των ΗΠΑ θα διαθέσουν το 60 τοις εκατό των αεροσκαφών –εκτός της Αμερικής- και των αεροπόρων στην περιοχή. «Σε συνδυασμό με νέες ιδέες και σχέδια που θα ενσωματώσουν τις καινούριες τεχνολογίες και τις δυνατότητες για αλλαγή στρατηγικής, θα διασφαλίσουμε στο μέλλον την ελευθερία δράσης σε όλη την περιοχή», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ