Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικάνικη μονάδα συναρμολόγησης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη

07.03.2018 | 12:00
Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert αυτο που αυτη την στιγμή ειναι υπο συζήτηση ειναι η κατασκευή μονάδας συναρμολόγησης ελικοπτέρων και όχι μια επιχειρησιακή βάση.

Υψηλόβαθμες διπλωματικές πηγές των ΗΠΑ τόνισαν στο OnAlert ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σε κάμια περίπτωση δεν ενδιαφέρονται για την κατασκευή στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα όπως υπογράμμισαν μια στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη δεν ειναι στα μελλοντικά σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ωστόσο σύμφωνα με πηγές αυτο που αυτη την στιγμή ειναι υπο συζήτηση ειναι η κατασκευή μονάδας συναρμολόγησης ελικοπτέρων και όχι κάποια επιχειρησιακή βάση.

Επιπλέον ο Πρόεδρος του Λιμένα Αλεξανδρούπολης Χρήστος Δούκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο STATUS τον Ιούλιο αποκάλυψε ότι υπάρχει κατατεθειμένο ενδιαφέρον από την Αμερικάνικη στρατιωτική ηγεσία για εγκατάσταση μονάδας συναρμολόγησης ελικοπτέρων σε τμήμα των λιμενικών εγκαταστάσεων της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες, αρκούμενος στην πληροφορία ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε οτι η αναπληρώτρια ΓΓ του ΝΑΤΟ Ρόουζ Γκοτεμελερ σε συνέντευξη της στον Νίκο Ευαγγελάτο απαντώντας σε σχετική ερώτηση όσο αφορά τα σχέδια του ΝΑΤΟ για νέες βάσεις στην Ελλάδα ανέφερε ότι “αυτό είναι ένα ζήτημα που εναπόκειται εξ ολοκλήρου στην ελληνική κυβέρνηση… Αν η ελληνική κυβέρνηση έχει προτάσεις για κάτι νέο, τότε θα τις ακούσουμε”.

Σύμφωνα με το Evros-news.gr, ακόμη και εντός της εβδομάδας αναμένεται στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο υψηλόβαθμων Αμερικανών στρατιωτικών, προκειμένου να έχει επαφές και συζητήσεις για θέματα που ενδιαφέρουν τις ΗΠΑ στην περιοχή. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ