Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικανική φρεγάτα εξόκειλε στο Σότσι

18.02.2014 | 22:24
Η φρεγάτα USS Taylor, το ένα από τα δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία που είχαν σταλεί στη Μαύρη Θάλασσα με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι, εξόκειλε και υποχρεώθηκε να πιάσει λιμάνι στην Τουρκία για να εκτιμηθούν οι ζημιές που έχει υποστεί.

Όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό η φρεγάτα έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Σαμψούντας, στη βόρεια Τουρκία, και "επιθεωρείται για να εκτιμηθούν οι ζημιές" μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στις 12 Φεβρουαρίου.

Το USS Taylor εξόκειλε ενώ ετοιμαζόταν να μπει στο λιμάνι της Σαμψούντας για ανεφοδιασμό, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής διοίκησης στην Ευρώπη. Για το επεισόδιο αυτό διενεργείται ήδη έρευνα. Από τα 200 μέλη του πληρώματός του κανείς δεν έπαθε το παραμικρό, ωστόσο η προπέλα του πλοίου υπέστη ζημιές.

Στα τέλη Ιανουαρίου το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι τα δύο πολεμικά πλοία θα ήταν διαθέσιμα να βοηθήσουν στην περίπτωση που παρουσιαζόταν κάποια κατάσταση έκτακτης ανάγκης "σε συνεργασία με τη ρωσική κυβέρνηση" κατά τη διάρκεια των Αγώνων.
Λίγο πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ο Λευκός Οίκος είχε θορυβηθεί λόγω της "ανησυχητικής" αύξησης των απειλών στο Σότσι, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί κανένα αξιοσημείωτο επεισόδιο.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ