Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικανική βολιδοσκόπηση στην Αθήνα για την χρήση της Σούδας κατά Συρίας

30.08.2013 | 10:59
“Βολιδοσκόπηση” από ΗΠΑ για τη χρήση της βάσης της Σούδας έγινε προς του υπουργείο Εξωτερικών. Η “βολιδοσκόπηση” δεν αποτελεί επίσημο αίτημα όπως διευκρινίζει στο Onalert διπλωματική πηγή, ωστόσο δείχνει ότι οι Αμερικανοί παρά το βρετανικό όχι εξακολουθούν να προετοιμάζονται στρατιωτικά για χτύπημα εναντίον της Συρίας. Και τώρα η Σούδα γίνεται ακόμη πιο σημαντική στα σχέδιά τους αν υποθέσουμε ότι η βρετανική βάση στο Ακρωτήρι μείνει τελείως εκτός σχεδιασμών.

Η Σούδα είναι η μοναδική βάση της Μεσογείου όπου μπορούν να εξυπηρετηθουν απόλυτα αεροπλανοφόρα και πολεμικά πλοία των ΗΠΑ. Η ναυτική δύναμη πυρός θα είναι αυτή που θα έχει το πρώτο λόγο αν τελικά οι ΗΠΑ αποφασίσουν να προχωρήσουν στο στρατιωτικό χτύπημα.

Η αναζήτηση συμμάχων γι΄ αυτή την επιχείρηση συνεχίζεται όπως είπε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας και η Ελλάδα μόνο με την παραχώρηση των σημαντικών διευκολύνσεων της Σούδας είναι σαφές ότι αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς συμμάχους.

Στο ΥΠΕΘΑ η σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Αβραμόπουλος θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα μετά την βρετανική άρνηση για συμμετοχή στην επίθεση. Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι μπορεί “προς το παρόν η μηχανή μπορεί να “στόλαρε” αλλά το ενδεχόμενο επίθεσης είναι πάντα ανοιχτό”. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ