Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικανικό F-15Ε καταρρίπτει συριακό drone κοντά στο Ατ Τανφ

20.06.2017 | 20:15
Μαχητικό F-15Ε Strike Eagle της Αεροπορίας των ΗΠΑ κατέρριψε την Δευτέρα το βράδυ (00:30 πμ τοπική ώρα) ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο ανήκε σε δυνάμεις που πρόσκεινται στο συριακό καθεστώς, κοντά στην πόλη Ατ Τανφ της Συρίας, όταν αξιολογήθηκε ότι συνιστούσε απειλή ενάντια στις δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

«Ένα αμερικανικό αεροσκάφος F-15 αναχαίτισε ένα μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος (UAV) τύπου Shaheed-129, ιρανικής κατασκευής, καθώς παρατηρήθηκε ότι κατευθυνόταν προς μια θέση του συνασπισμού. Όταν το UAV συνέχισε να κατευθύνεται προς την θέση χωρίς να αλλάξει την πορεία του, κατερρίφθη» ανέφερε η ανακοίνωση της δυτικής συμμαχίας.

Η κατάρριψη του συριακού UAV νοτιοανατολικά των συνόρων με την Ιορδανία θυμίζει αντίστοιχη κατάρριψη, πάλι από αμερικανικό F-15, που σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου. Τότε το drone φέρεται να είχε προλάβει να κάνει άφεση του οπλικού του φορτίου χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της προσβολής.  

(Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ, Hurriet)

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ