Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικανικό πολεμικό πλοίο διέσωσε μετανάστες κοντά στη Μάλτα

17.10.2013 | 13:05
Ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ διέσωσε 128 ανθρώπους από μια σχεδία την οποία εντόπισε στη Μεσόγειο ένα περιπολικό αεροσκάφος της Μάλτας, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Το αμερικανικό πλοίο USS San Antonio, ένα δεξαμενόπλοιο αποβατικό, εκλήθη επιτόπου αργά το βράδυ της Τρίτης στην κεντρική Μεσόγειο καθώς το πλεούμενο απειλούνταν από τα κύματα και τους ισχυρούς ανέμους, αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε στην Ιταλία το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Στους ανθρώπους που επέβαιναν στο σκάφος προσφέρθηκαν τρόφιμα, νερό και ιατρική βοήθεια και πρόκειται να μεταφερθουν σε σκάφη της Μάλτας αργότερα σήμερα, ανακοίνωσαν οι αρχές στη Μάλτα.

Περισσότεροι από 550 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι πνίγηκαν αυτό το μήνα σε δύο ναυάγια πλοίων που μετέφεραν μετανάστες και βυθίσθηκαν ανάμεσα στη Λιβύη και το νότιο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.


Η Ιταλία έχει αυξήσει τις ναυτικές περιπόλους στην περιοχή και μαζί με τη Μάλτα έχουν ζητήσει να συζητηθεί η κρίση αυτή κατά την επόμενη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 24 και 25 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Στρατιωτική ανθρωπιστική επιχείρηση στη Μεσόγειο για τους λαθρομετανάστες


Έσωσαν 400 μετανάστες οι ιταλικές ένοπλες δυνάμεις νότια του Λαμπεντούζα


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ