Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικανός που δηλώνει ιστορικός αμφισβητεί τη Γενοκτονία Αρμενίων από τους Τούρκους

15.05.2013 | 20:53
 Επιμέλεια: Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Με τον τίτλο «Αυτοί που σφαγιάστηκαν δεν ήταν Αρμένιοι, αλλά  μουσουλμάνοι Τούρκοι»,η εφημερίδα Yeni Safak γραφει ότι ο καθηγητής της Ιστορίας, Norman Stone, δήλωσε πως εκείνοι που σφαγιάστηκαν ομαδικά στα γεγονότα του 1915, δεν ήταν Αρμένιοι, αλλά μουσουλμάνοι Τούρκοι της Ανατολίας. 
Ο κ. Stone - που η εφημερίδα αναφέρει ως << διάσημο καθηγητή>>- υποστήριξε :

«Εάν οι Οθωμανοί είχαν πρόθεση για γενοκτονία, τότε δε θα έμενε ούτε ένας Αρμένιος στην Κων/λη, στη Σμύρνη και στο Χαλέπι». Ο κ. Stone ανέφερε πως, η Τουρκία, στα δικά του μάτια, είναι μία από της χώρες μέλη της ΕΕ, ότι πρέπει να γίνει μέλος της ΕΕ και ότι η μεγαλύτερη ντροπή της Ευρώπης, σήμερα, είναι το γεγονός ότι συνεχίζει να εφαρμόζει το καθεστώς θεώρησης.
 Ο κ. Norman Stone (γεννημένος 8 του Μάρτη του 1941) είναι Βρετανός ακαδημαϊκός, ιστορικός, συγγραφέας και  σήμερα είναι - προσέξτε - καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Bilkent της  Άγκυρας . Είναι  πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης , Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge  και σύμβουλος της τότε  πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ . 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ