Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμυντική βιομηχανία: "Εκκαθάριση εν λειτουργία" επιμένουν Σαμαράς - Βενιζέλος

06.11.2013 | 16:07
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με την ευκαιρία της έναρξης των νέων διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Από τη συνάντηση προέκυψε πως τελικά στα Αμυντικά Ελληνικά Συστήματα θα γίνει εκκαθάριση εν λειτουργία, κάτι που θορυβεί ιδιαίτερα τους εργαζομένους, καθώς σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, οι εταιρείες τελικά έκλεισαν. Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ επεσήμαναν πως για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών η θέση του κ. Βενιζέλου παραμένει πως θα πρέπει να έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα και η εκκαθάριση να πραγματοποιηθεί εν λειτουργία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt θα γίνει διαχωρισμός ανάμεσα σε πολιτικό και στρατιωτικό κομμάτι, ενώ οι απολύσεις εργαζομένων θα πραγματοποιηθούν από το πολιτικό κομμάτι. 

Την ίδια ώρα, μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, έγινε γνωστό ότι την ερχόμενη Τετάρτη εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ»».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση εκφράστηκε η άποψη πως η διαπραγμάτευση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να επέλθει κοινωνική ηρεμία και ομαλότητα.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβαν ότι δεν θα ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα.
 

Διαβάστε ακόμη:

Κορώνα - γράμματα η τύχη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας


Γιατί οι Ευρωπαίοι θελουν να κλείσουν την ελληνική αμυντική βιομηχανία


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ