Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμυντική βιομηχανία: Η "γραμμή" Γεννηματά στην ΕΕ

18.11.2014 | 21:58
Περπατάει στην ΕΕ η ''γραμμή'' των μικρών ευρωπαϊκών χωρών όπως την προωθεί σταθερά  η Αθήνα δια της Αναπληρώτριας Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φώφης Γεννηματά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς υπέρ της ανάληψης βιομηχανικού υποκατασκευαστικού έργου από τις μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις του αμυντικού χώρου. Την θέση αυτή προέβαλε και πάλι σήμερα κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε  στις Βρυξέλλες, ζητώντας μάλιστα να δοθούν κίνητρα ώστε οι μεγάλες εταιρίες να δίνουν δουλειά στις μικρότερες.
 
Στην παρέμβαση της η κ Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας και το ρόλο της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας.
 
«Στο πλαίσιο των συζητήσεων για τον Ευρωπαϊκό Αμυντικό Οργανισμό, οραματιζόμαστε μια  Ευρωπαϊκή Αμυντική, Τεχνολογική και Βιομηχανική Βάση, που θα στηρίζει και θα στηρίζεται από τις Μικρομεσαίες και Ενδιαμέσου Μεγέθους Επιχειρήσεις», σημείωσε η κ. Γεννηματά.
 
Κίνητρα 


«Στοχεύουμε, πρόσθεσε, στην ευρύτερη και δικαιότερη κατανομή της εφοδιαστικής αλυσίδας και πέραν των μεγάλων αμυντικών βιομηχανιών και τη δημιουργία κινήτρων στις μεγάλες βιομηχανίες ώστε να δίνουν υποκατασκευαστικό έργο σε μικρές επιχειρήσεις. Πρέπει ιδιαίτερα να ενισχυθεί η αμυντική βιομηχανική βάση σε περιοχές που είναι πιο κοντά στις περιοχές επιχειρήσεων ή αποστολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 
Εξάλλου αναφερόμενη στο νέο γεωστρατηγικό περιβάλλον και ιδιαίτερα τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί την ενδυνάμωση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας για την αντιμετώπιση των σημερινών, αλλά και μελλοντικών κινδύνων.
 
«Αυτό προϋποθέτει μια ισχυρή δράση και αυτόνομες δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες βέβαια δεν αποκλείουν, αλλά επιζητούν διεθνείς συνεργασίες με άλλα κράτη και οργανισμούς», τόνισε η κ Γεννηματά 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ