Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Αναβρασμός στην Λωρίδα της Γάζας και στην Δυτική Όχθη - Δεκάδες νεκροί - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

15.05.2018 | 15:56
Πρώτη δημοσίευση: 2018-05-15 15:56:32
Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-15 16:35:32

Νέες μεγάλες διαδηλώσεις την Λωρίδα της Γάζας και την Δυτική Όχθη. Oι διαδηλώσεις ήρθαν ως επακόλουθο μια μέρα μετά την σφαγή δεκάδων Παλαιστινίων από τις Ισραηλινές δυνάμεις. Δεκάδες χιλιάδες βρέθηκαν στην κηδεία των 60 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους.


Οι κηδείες των Παλαιστινίων εξελίχτηκαν σε μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των δολοφονιών από τον Ισραηλινό στρατό. Δεκάδες και οι τραυματίες.
Οι διαδηλωτές κατά μήκος του τείχους, πετούν πέτρες προς τους στρατιώτες. Η οργή του κόσμου ξεχειλίζει για τους νεκρούς, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και μικρά παιδιά.
Ένα από τα νεκρά παιδιά αναγνωρίστηκε από το υπουργείο Υγείας. Επρόκειτο για ένα κοριτσάκι ονόματι Λέιλα αλ Γαντούρ. Ήταν μόλις οκτώ μηνώ. Εισέπνευσε δακρυγόνο.

Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι η μικρή Λέιλα και η οικογένειά της δεν ήταν στα επεισόδια. Ήταν μέσα σε μια σκηνή με την οικογένειά της. Άλλα στα μάτια των Ισραηλινών στρατιωτών φαίνεται πως όλοι οι Παλαιστίνοι είναι τρομοκράτες. Και γι’ αυτό, όπως καταγγέλεται, έριξαν δακρυγόνα και μέσα στις τέντες όπου βρίσκονταν οικογένειες, ιατρικό προσωπικό και τραυματίες. Και το ήξεραν πως εκεί βρίσκονταν άμαχοι. Άοπλοι. Το drone που σήκωσαν για να ρίξει δακρυγόνα στο πλήθος, έριξε και στις σκηνές αυτές. Και σκότωσε τη ΛέιλαΣκηνικό πολέμου και στη Δυτική Όχθη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στην Δυτική Όχθη με 45 τραυματίες. ΟΙ 12 από αυτούς τραυματίστηκαν από σφαίρες Ισραηλινών και ακόμα 33 από την εισπνοή δακρυγόνων.

 

RT


Σήμερα Τρίτη 15 Μαΐου, είναι η Ημέρα Nakba. Oι Παλαιστίνιοι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τη νέα αμερικανική πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ. Το Nakba σημαίνει  «Καταστροφή» στα αραβικά και αναφέρεται στην παλαιστινιακή έξοδο του 1948, όπου περίπου 700.000 Παλαιστίνιοι απελάθηκαν για να δώσουν τη θέση τους στο νεοσύστατο κράτος του Ισραήλ.

Live εικόνα


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ