Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναδρομικά: Νέα αίτηση μετά την κοροϊδία με τις κρατήσεις

24.12.2018 | 09:39
 Λάθη και κρατήσεις κούρεψαν τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια. Νέα αίτηση για να διεκδικήσουν τα χρήματα πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι. Κρύβουν τα ενημερωτικά σημειώματα οι υπηρεσίες. Ακόμα δεν έχουν πληρωθεί γιατροί και πανεπιστημιακοί.

Το αλαλούμ με τα αναδρομικά με τα ψίχουλα που είδαν στους λογαριασμούς τους έχει πάρει τη μορφή τσουνάμι. Πλέον, ειδικά οι απόστρατοι, ετοιμάζονται για νέες προσφυγές ώστε να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Οι δικαιούχοι, όλοι εκείνοι που είδαν μικρά ποσά θα πρέπει να κάνουν νέα αίτηση στον ΕΦΚΑ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ώστε να ζητήσουν να γίνει νέος υπολογισμός των αναδρομικών τους.

Ενώ ακόμη γιατροί και πανεπιστημιακοί είναι στο περίμενε για τα αναδρομικά, όσοι τα έλαβαν και ειδικά οι ενώσεις αποστράτων είναι έτοιμοι για προσφυγές.

Οι μειώσεις που έγιναν ήταν πολλές και διαφορετικές κατά περίπτωση, όμως οι υπηρεσίες έχουν φροντίσει να κρατήσουν στο σκοτάδι τους δικαιούχους καθώς ακόμη δεν έχουν αποστείλει ενημερωτικά σημειώματα για τις ακριβείς περικοπές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν οι εξής μειώσεις:

Εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων
Περικοπή νόμου 4024/2011
Περικοπή νόμου 4051/2012
Περικοπή νόμου 4093/2012
Κρατήσεις υπέρ ΕΟΠΥΥ
Φόρος εισοδήματος 20%

Πολλοί από τους δικαιούχους αναδρομικών με τα ποσά που δικαιούνταν βρέθηκαν πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ/έτος γεγονός που σημαίνει ότι υπέστησαν κρατήσεις 5% βάσει μνημονιακού νόμου, αφαιρέθηκε δηλαδή ποσό 1.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από εφημερίδες “Τα Νέα” και “Το Έθνος”

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ