Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους - Σώοι oι επιβαίνοντες

30.05.2017 | 14:12
Πρώτη δημοσίευση: 12:38:50
Tελευταία ενημέρωση: 14:12:50

Συναγερμός σήμανε στις 11:25 σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Αεροσκάφος της εταιρίας Easy Jet που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Βασιλεία και το οποίο αναχώρησε στις 11:22 από το αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας, ενημέρωσε τις Αρχές του αεροδρομίου για καπνούς στο πιλοτήριο σύμφωνα με τον ANT1.

Καλά στην υγεία τους είναι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους της Easyjet, που εκτελούσε το πρωί προγραμματισμένη πτήση από Θεσσαλονίκη προς Ελβετία και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λίγα λεπτά μετά την απογείωση του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Fraport στην Ελλάδα, Γιάννης Παπάζογλου, «το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" οκτώ λεπτά μετά την απογείωσή του και είναι καλά στην υγεία τους οι επιβάτες και το πλήρωμα».

Όπως είπε ο κ. Παπάζογλου, κατά την προσγείωση εφαρμόστηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Οι επιβάτες παραμένουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αναμένοντας το αεροπλάνο που θα τους μεταφέρει στον προορισμό τους.

Ωστόσο, τα ακριβή αίτια που οδήγησαν τον πιλότο του αεροσκάφους να ενημερώσει τον πύργο ελέγχου και να επιστρέψει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» διερευνώνται.


Έτσι, μετά τις απαραίτητες ενέργειες από τον πύργο ελέγχου, το αεροπλάνο επέστρεψε, μόλις τρία λεπτά αργότερα, πραγματοποιώντας αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πλήρωμα και επιβάτες είναι καλά στην υγείας τους και αναμένεται να ταξιδέψουν για τον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, Αεροδρόμιο Μακεδονία

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ