Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακάλυψαν τη κλοπή του καυσίμου στην ΠΑ... 24 ώρες μετά! Ανακοίνωση "αστραπή"

16.06.2014 | 14:38

Είναι παρήγορο ότι η Πολεμική Αεροπορία χρειάστηκε μόνο 24 ώρες για να ασχοληθεί με το θέμα του καυσίμου που της έκλεβαν μέσα από τον Άραξο. Εντυπωσιακά…τα αντανακλαστικά της! Μόνο που έχει ενημερωθεί ο κόσμος απο την Ελληνική Αστυνομία. Το να στέλνουν ανακοίνωση …24 ώρες μετά μόνο και μόνο για να μας πουν ότι “με εντολή Αρχηγού” έγιναν όλα δεν απασχολεί τους πολίτες. Η κλοπή καυσίμου επί οκτάμηνο τους ενδιαφέρει μέσα από μονάδα της ΠΑ.

Η ανακοίνωση - αστραπή του ΓΕΑ:


Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), μετά τη διαπίστωση απώλειας καυσίμου από την 116 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), προχώρησε στη διερεύνηση της υπόθεσης από τα αρμόδια όργανά της, από την οποία προέκυψε αφαίρεση καυσίμου, που γινόταν σε σημείο του αγωγού εκτός Μονάδας, σε ερημική τοποθεσία πλησίον της παραλίας.

Κατόπιν αυτών η ΠΑ ενημέρωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), στις 20 Μαΐου 2014 και συνεργάστηκε με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, στην οποία παρείχε όλα τα μέχρι τότε γνωστά στοιχεία, για περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης, δεδομένου ότι η ΠΑ δεν μπορούσε να δράσει εκτός των ορίων της Μονάδας της.

Ακολούθησε συστηματική και εν τέλει επιτυχημένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, κατά την οποία συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω δύο (2) άτομα να αφαιρούν καύσιμο από το εν λόγω σημείο και στη συνέχεια δύο (2) επιπλέον άτομα, ως συνεργοί τους. Ένας εκ των δραστών είναι Υπαξιωματικός της ΠΑ ο οποίος υπηρετεί στη συγκεκριμένη Μονάδα.

Αμέσως με εντολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά, διετάχθη Ένορκη Διοικητική Εξέταση και με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτής θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες από την πειθαρχική νομοθεσία διατάξεις. Επιπροσθέτως κινήθηκαν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες για τη θέση του εν λόγω Υπαξιωματικού σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας.

Διαβάστε ακόμη:

΄Εκλεβαν τα καύσιμα των αεροσκαφών στον Άραξο! Συλλήψεις υπαξιωματικού και απόστρατου


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ