Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Αναστασιάδης: Επιστολή στον ΟΗΕ για τα προβλήματα της διάσκεψης της Γενεύης

01.03.2017 | 10:14
Πρώτη δημοσίευση: 10:14:41
Τελευταία ενημέρωση: 12:10:41

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έστειλε επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν σε διακοπή των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Στην επιστολή του ο Κύπριος Πρόεδρος, σύμφωνα με το ΡΙΚ, σημειώνει την ευθύνη της Τουρκίας με την προβολή απαράδεκτων θέσεων και με προφανείς σκοπιμότητες, ήδη από τη διάσκεψη της Γενεύης.

Ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει την άρνηση της Άγκυρας να συμφωνήσει σε συνέχιση της διάσκεψης της Γενεύης.
Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαιώνει τον ΓΓ του ΟΗΕ για την ετοιμότητά του για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών και για συνέχιση της διάσκεψης της Γενεύης. 

Στις 30 Ιανουαρίου 2017 ο Αναστασιάδης απέστειλε επίσης επιστολή στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ με την οποία χαρακτηρίζει εκβιασμό  τα θέματα της ασφάλειας, των εγγυήσεων και της συνέχισης της διάσκεψης της Γενεύης,  τη θέση 'Αγκυρας και Ακιντζί για «a priori» αποδοχή από την ελληνοκυπριακή πλευρά της απόλαυσης των τεσσάρων θεμελιωδών ελευθεριών (διακίνηση προσώπων, αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίων) της ΕΕ στους Τούρκους υπηκόους, μετά από ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού.

Επικοινωνία Αναστασιάδη - Τίλερσον

Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, στη χθεσινή τηλεφωνική τους συνομιλία του ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τη συνέχιση των συνομιλιών για το Κυπριακό και υποσχέθηκε ότι θα ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι στη συνομιλία έγινε αναφορά στις άριστες σχέσεις διμερείς σχέσεις και εκφράστηκε εκατέρωθεν η επιθυμία για επέκταση της συνεργασίας.
Για την επιστολή του προς τον γγ του ΟΗΕ ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης είπε ότι σε αυτήν παραθέτει τα γεγονότα αναφορικά με τη διακοπή των συνομιλιών και εκφράζει την προθυμία του για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ