Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Αναστασιάδης: Πρέπει να είναι ρεαλιστικές οι προτάσεις για την επανέναρξη των συνομιλιών

01.04.2017 | 14:48
''Εάν αυτοί οι οποίοι εισηγούνται όλα αυτά, πραγματικά αισθάνονται την ανάγκη επίσπευσης της εξεύρεσης λύσης, θα πρέπει να προσέλθουν το συντομότερο, πέρα και μακριά από τις όποιες προϋποθέσεις, στον διάλογο που μπορεί να αποδώσει'' δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σχετικά με την αυριαμή συνάντηση που έχει προγραμματιστεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαμήνυσε ότι κατά το αυριανό δείπνο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, θα πρέπει να αποφασιστεί η άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, με ρεαλιστικές προτάσεις, οι οποίες να εξυπηρετούν τον λαό της Κύπρου, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, και όχι τα συμφέροντα της οποιασδήποτε τρίτης χώρας.

Ο Κύπριος Πρόεδρος κλήθηκε να σχολιάσει, μετά τη σημερινή δοξολογία για την 1η Απριλίου, τους νέους όρους που θέτει ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας περί χρονοδιαγράμματος, οδικού χάρτη, αλλαγής διαδικασίας και επιδιαιτητικού ρόλου για τα Ηνωμένα Έθνη.

Σημείωσε ότι εδώ και 43 χρόνια η ελληνοκυπριακή πλευρά καταβάλλει προσπάθειες λύσης, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων.

Θα πρέπει, προσέθεσε, κατά τον ίδιο τρόπο και η άλλη πλευρά να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων και επίσης ότι δεν είναι μόνο με λόγια που θα έλθει η λύση, αλλά και με έργα.

«Δηλαδή με προτάσεις, οι οποίες να ανταποκρίνονται στη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους που να μην παραγνωρίζει κανενός πολίτη είτε τα δικαιώματα, είτε τις εύλογες ανησυχίες», είπε ο κ. Αναστασιάδης. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ