Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Aναστασιάδης: Zητά παρέμβαση της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις

21.03.2018 | 16:42
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για τα όσα έκανε η Τουρκία μετά την έκκληση που της απηύθυνε η ΕΕ το Φεβρουάριο, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ζητήσει ισχυρότερη υποστήριξη και παρέμβαση από την ΕΕ προς την πλευρά της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 22 και 23 Μαρτίου, θα καταθέσει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως είχε γίνει και στο ‘Ατυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Φεβρουάριο, σε σχέση με τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τη διεθνή νομιμότητα, τις πρόνοιες αλληλεγγύης στις Συνθήκες της ΕΕ π.

Επειδή όμως τώρα υπάρχει και η καθαρή τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τη δήλωση του κ. Τουσκ μετά το ‘Ατυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος θα ενημερώσει τον κ. Τουσκ και για το τί έκανε η Τουρκία μετά την έκκληση που της απηύθυνε η ΕΕ, δηλαδή τα όσα μεσολάβησαν από τον Φεβρουάριο, πρόσθεσαν οι κυβερνητικές πηγές. 

Περισσότερα στο newsit.com.cy

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ