Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανασχηματισμό αποφάσισαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στην σύσκεψη για την ΕΡΤ

17.06.2013 | 23:44
Κρίση και εκλογές προς το παρόν απποφεύχθηκαν. Η απόφαση-σωσίβιο του ΣτΕ για την ΕΡΤ έδωσε διέξοδο στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς της τρικομματικής κυβέρνησης η οποία επιβίωσε.Και πάει φουλ για ανασχηματισμό. Το ένα σήριαλ τελείωσε το άλλο αρχίζει. Και όπως πάντα στον ανασχηματισμό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Βενιζέλος και Κουβέλης εμφανίστηκαν να παίρνουν αυτό που είχαν θέσει ως όρο,δηλαδή την επαναφορά εικόνα στη δημόσια τηλεόραση. Ο πρωθυπουργός από την άλλη με την απόφαση του ΣτΕ “καλύπτεται” για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ για την οποία είχε κάθετα πει ότι δεν ξανανοίγει.

Τα θέματα και τα ερωτήματα πολλά ειδικά για τους εργαζόμενους.

Από τις δηλώσεις των δύο πολιτικών αρχηγών, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη έγινε σαφές πως η τριτοκομματική κυβέρνηση διασώζεται μιας και υπήρξε καταρχήν συμφωνία και έτσι απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. 

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν εκ νέου την Τετάρτη, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση όχι μόνο για την ΕΡΤ, αλλά και για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της τριτοκομματικής κυβέρνησης, ενώ θα πρέπει να διερευνήσουν και τον ανασχηματισμό που τοποθετείται μετά το τέλος του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Όπως άλλωστες έγινε γνωστό από τις δηλώσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων ο ανασχηματισμός είναι σίγουρος και σε αυτόν ακούγονται και τα σενάρια να μετέχουν τόσο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης.

Στη νέα συνάντηση θα τεθεί και το θέμα της νέας προγραμματικής συμφωνίας, κάτι που σημαίνει πως με αφορμή την ΕΡΤ αναμένεται να αλλάξουν ριζικά τα δεδομένα στην κυβέρνηση.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος στις δηλώσεις του, η συζήτηση αυτή άνοιξε με αφορμή την ΕΡΤ και διευκρίνισε πως το βασικό θέμα είναι η ανάγκη σεβασμού έτσι ώστε η κυβέρνηση να λειτουργεί ως κυβέρνηση συνεργασίας και όχι σαν κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους. 

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων αλλά λέει όχι στις προχειρότητες και ξεκαθάρισε πως στην ΕΡΤ μπορεί να γίνει μία ριζοσπαστική μεταρρύθμιση αλλά βασισμένη σε μελέτες και αφού έχει ψηφιστεί στη βουλή. Αναφορικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ διευκρίνισε πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αναστείλει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και κανείς δεν μπορεί να μαυρίσει την οθόνη, ενώ δήλωσε πως περιμένει από τον πρωθυπουργό να ερμηνεύσει σωστά την απόφαση του ΣτΕ και να την υλοποιήσει. 
 

Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης δεν φάνηκε να απέχει πολύ από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε πως η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει να ανοίξουν όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ και μάλιστα ξεκαθάρισε πως το περιμένει σε λίγη ώρα. 

Ο κ. Κουβέλης αφήνοντας αιχμές για τον κ. Σαμαρά δήλωσε πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει την ΕΡΤ και να βγάζει μαύρο η οθόνη. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να θέσει αμέσως σε κίνηση τη λειτουργία της ΕΡΤ και εν συνεχεία να γίνει η αναδιάρθρωση της, σημειώνοντας πως κανείς δεν δικαιούται σε μία τριτοκομματική κυβέρνηση να λειτουργεί με μονομερή τρόπο. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξώδικο για την ΕΡΤ έστειλε ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας - Τι υποστηρίζει

"Ιφιγένεια" η αμυντική βιομηχανία στην συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών

ΕΡΤ: το ΣτΕ αποφάσισε ναι στο κλείσιμο αλλά όχι στο μαύρο

Τι έλεγε για την
ΕΡΤ το 1984 ο Μάνος Χατζιδάκις
 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ