OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σαρωτικό ανασχηματισμό μέσα στη νύχτα έκανε ο Ερντογάν – Τέλειωσε και τον Μπαγίς!

26/12/2013 - 00:32
Share on FacebookShare on Twitter

Αλλαγές σε δέκα υπουργεία ανακοίνωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 23.10 το βράδυ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Αντικαταστάθηκαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος που παραιτήθηκαν το πρωί λόγω της υπόθεσης διαφθοράς και ο αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα υπουργός Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση, αλλά δεν είχε παραιτηθεί. Αντικαταστάθηκαν επίσης οι υπουργοί των Μεταφορών, της Οικογενειακής και Κοινωνικής Πολιτικής και της Δικαιοσύνης, οι οποίοι είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές της 29ης Μαρτίου.

Τέλος υπήρξαν άλλες τρεις αλλαγές με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Στο υπουργείο δικαιοσύνης ο Μπεκίρ Μποζντάγ αντικαθιστά τον Σαντουλάχ Εργκίν. Ο Μποζντάγ ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τον αντικαθιστά ο Εμρουλάχ Ισλέρ. Στο υπουργείο Εσωτερικών ο Εφκάν Αλά, αντικαθιστά τον Μουαμέρ Γκιουλέρ, στο υπουργείο Οικονομίας ο Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί τον Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, στο υπουργείο Ευρωπαϊκών θεμάτων ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον Εγκεμέν Μπαγίς, στο υπουργείο Οικογενειακής και Κοινωνικής πολιτικής η Αϊσενούρ Ισλάμ την Φατμά Σαχίν, στο υπουργείο Επιστημών, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας ο Φικρί Ισίκ τον Νιχάτ Εργκιούν, στο υπουργείο Μεταφορών ο Λουτφού Ελβάν τον Μπιναλί Γιλντιρίμ στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας ο Ιντρίς Γκιουλούτζε τον Ερντογάν Μπαϊρακτάρ και στο υπουργείο Νέας Γενιάς και Αθλητισμού ο Ακίφ Τσαγατάϊ Κιλίτς τον Σουάτ Κιλίτς.

Οι υπουργοί Επιστημών-Βιομηχανίας-Τεχνολογίας και Νέας Γενιάς και Αθλητισμού αντικαταστάθηκαν δίχως να συνδέονται με την υπόθεση διαφθοράς ή τις δημοτικές εκλογές.

Διαδηλώσεις και επεισόδια

Κάνοντας χρήση δακρυγόνων η τουρκική αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει μια διαδήλωση 5.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στην Κωνσταντινούπολη ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες μετά την παραίτηση τριών υπουργών της κυβέρνησής του, τα ονόματα των οποίων είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς.
Αργά το βράδυ σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και μιας μερίδας των διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στο Καντίκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της πόλης.
Η κινητοποιηση οργανώθηκε από κόμματα και οργανώσεις που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση και οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του Ερντογάν. «Η διαφθορά είναι παντού» και «Η αντίσταση είναι παντού» ήταν δύο από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έγιναν και άλλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις, όπως στο Μπεσίκτας, σε μικρή απόσταση από το γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς και στην Άγκυρα και τη Σμύρνη.
Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν μηνύματα που καλούσαν σε άλλη μία διαδήλωση κατά της διαφθοράς και του ίδιου του Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Ταξίμ.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι «φοβική» απέναντι στην ταραχώδη Τουρκία του Ερντογάν

¨Μικρά» όχι «αθώα» τουρκικά ψέμματα για εγκλωβισμό τους από Patriot – Στόχος οι S – 300

«Σουλτάνος» υπό προθεσμία o Ερντογάν – Προκλήσεις Τούρκων σε νησιά του Αιγαίου


Τα 11 φαντάσματα του Ερντογάν! Ποια «11κάδα» πιστεύει ότι θέλει να «τον ρίξει»!


«Βυθίζεται» η τουρκική λίρα

Tags: ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣΔΙΑΦΘΟΡΑΕΡΝΤΟΓΑΝΔΙΑΦΘΟΡΑΗΠΑΜΠΑΓΙΣΣΥΛΛΗΨΕΙΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Σε ρινγκ μετατράπηκε η Εθνοσυνέλευση στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Δικαιοσύνης [vids]

11/02/2026 - 19:43
Altay
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Altay: «Παίρνει φωτιά» η γραμμή παραγωγής των τουρκικών αρμάτων μάχης νέας γενιάς – Το 2028 θα έχουν παραδοθεί 85

11/02/2026 - 12:42
Φιντάν - Τουρκία - ΕΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνάντηση Φιντάν με την Ευρωπαία Επίτροπο Διεύρυνσης – Στο επίκεντρο το Κυπριακό

06/02/2026 - 17:45

Διαβάστε Επίσης

Διάσκεψη του Μονάχου: Συνάντηση των πρωθυπουργών Δανίας και Γροιλανδίας με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Ρωσία: Νέες διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία θα διεξαχθούν «την ερχόμενη εβδομάδα»

Κίνα: Παίρνει «μέτρα» μετά τη δημοσίευση βίντεο της CIA για τη στρατολόγηση αξιωματικών του κινεζικού στρατού

USS Gerald R. Ford: Και δεύτερο αεροπλανοφόρο στέλνει ο Τραμπ στη Μέση Ανατολή ως μέσο πίεσης στο Ιράν

Ουκρανία: Nεκρός και τραυματίες από επίθεση ρωσικών drones στην Οδησσό

J-35: «Αδύναμος» ο κινητήρας του κινεζικού stealth μαχητικού – «Μπορεί να επιχειρεί μόνο 7 λεπτά από το αεροπλανοφόρο Fujian»

ER GMLRS: Διπλάσια εμβέλεια για τα συστήματα πυροβολικού του αμερικανικού στρατού – Επιτυχημένη νέα δοκιμή

Μάχιμη θητεία: Βολές και χρήση FPV για τους οπλίτες – Το νέο μοντέλο εκπαίδευσης

Top News

Ο Γιώργος Μαζωνάκης χειρουργείται το Σάββατο για την αφαίρεση χολής: Η μητέρα του πήρε εξιτήριο την ημέρα που μπήκε στο νοσοκομείο

Η τελευταία φωτογραφία του Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ λίγα λεπτά πριν πεθάνει

Έβαλε κατά λάθος τη γάτα στο πλυντήριο - Η επιχείρηση διάσωσης

Καιρός - Κολυδάς: Διήμερη «ηρεμία» και νέος γύρος βροχών από την Κυριακή – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert