Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ανατολική Γούτα: Σφαγή με 600 νεκρούς μόνο μέσα στο Φεβρουάριο - Σκληρές εικόνες

04.03.2018 | 16:26
Περίπου 600 άνθρωποι έχουν βρει τραγικό θάνατο στην Γούτα, της Συρίας, μόνο μέσα στο Φεβρουάριο. Περισσότεροι από 2.000 είναι οι τραυματίες, με την σοκαριστική αυτή ενημέρωση να έρχεται από τα Ηνωμένα Έθνη. Ο αριθμός αυτός είναι σοκαριστικός, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως αναφέρεται αποκλειστικά στην Γούτα. και όχι συνολικά σε ολόκληρη την Συρία.

Παράλληλα, η αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια κρίσιμης σημασίας, από τα Ηνωμένα Έθνη και άλλες υπηρεσίες αρωγής, δεν θα μπει σήμερα στον πολιορκημένο θύλακα της Ανατολικής Γούτας, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα, ανέφερε ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ.

«Το κομβόι για την Ανατολική Γούτα δεν μπορεί να προχωρήσει σήμερα» είπε η πηγή αυτή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters. Διευκρίνισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη και οι άλλες οργανώσεις παραμένουν σε ετοιμότητα ώστε «να παραδώσουν τη βοήθεια αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Τα περίπου 40 φορτηγά επρόκειτο να μπουν στην Ντούμα, στον θύλακα που πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, κοντά στη Δαμασκό, όπου περίπου 400.000 άνθρωποι χρειάζονται κατεπειγόντως τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη. Μόνο μια μικρή αυτοκινητοπομπή με εφόδια για 7.200 ανθρώπους έχει περάσει στον θύλακα από τις αρχές του έτους, στα μέσα Φεβρουαρίου.

Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοίΤο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εξαπέλυσε στις 18 Φεβρουαρίου σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, σκοτώντας περισσότερους από 650 ανθρώπους. Σύμφωνα με μια μη κυβερνητική οργάνωση αλλά και ένα φιλοκυβερνητικό μέσο ενημέρωσης, πρόκειται για το πρελούδιο μιας χερσαίας επιχείρησης στην περιοχή.

Οι φωτογραφίες που έρχονται από την Συρία είναι πραγματικά σοκαριστικές – ΠΡΟΣΟΧΗ:

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ