Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28.01.2013 | 10:51

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή από τους Έλληνες Γερμανίας

Με μια οργισμένη ανακοίνωση η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων στην Γερμανία καταδικάζει την ίδρυση παραρτήματος της "Χρυσή Αυγή“ στη Νυρεμβέργη.

Με μια οργισμένη ανακοίνωση η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων στην Γερμανία καταδικάζει την ίδρυση παραρτήματος της "Χρυσή Αυγή“ στη Νυρεμβέργη. Τονίζουν ότι το κόμμα είναι ανεπιθύμητο, όπως και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία χαρακτηρίζει το κόμμα νεοναζιστικό και όπως αναφέρει:

"Με μεγάλη έκπληξη αλλά και αποτροπιασμό οι Κοινότητες των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία πληροφορήθηκαν την ίδρυση παραρτήματος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη Νυρεμβέργη."

Η ανακοίνωση κάνει λόγο για σκοπιμότητες στην επιλογή της συγκεκριμένης πόλης αφού εκεί ψηφίστηκαν το 1935 οι διαβόητοι ρατσιστικοί νόμοι του Γ΄ Ράϊχ. Τονίζουν επίσης ότι η "Χρυσή Αυγή" είναι ανεπιθύμητη και στη Γερμανία, όπως ανεπιθύμητη είναι ήδη στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία.

"Ο εθνικισμός και η έχθρα προς το διαφορετικό δεν έχουν θέση σε καμία μεταναστευτική κοινότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νομικά μέσα και τη μαζική μας φυσική παρουσία για να τη σταματήσουμε", τονίζουν χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία καταδικάζει την ίδρυση παραρτήματος της νεοναζιστικής οργάνωσης, "Χρυσή Αυγή“ στη Νυρεμβέργη.

Με μεγάλη έκπληξη αλλά και αποτροπιασμό οι Κοινότητες των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία πληροφορήθηκαν την ίδρυση παραρτήματος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη Νυρεμβέργη. Το γεγονός αυτό αποτελεί ύψιστη προσβολή για μάς ως μετανάστες, Έλληνες πολίτες και ανθρώπους. Αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εξοργίζει δε και ο συμβολισμός που επιχειρείται με την επιλογή της Νυρεμβέργης, όπου ψηφίστηκαν το 1935 οι διαβόητοι ρατσιστικοί νόμοι του Γ΄ Ράϊχ.
Ως μετανάστες έχουμε βιώσει και πολεμήσει τις κοινωνικές αντιλήψεις και τις οικονομικές πολιτικές που διακρίνουν τους ανθρώπους με βάση την εθνικότητα. Δεν ξεχνούμε τις δολοφονίες Ελλήνων από Γερμανούς νεοναζί (2003-2005) και τον παλιότερο όρο "βρωμοέλληνες".

Εισπράττουμε έτσι τις δολοφονικές επιθέσεις της νεοφασιστικής αυτής συμμορίας σαν να στρέφονται προς εμάς και τα παιδιά μας.

Ως Έλληνες πολίτες, κομμάτι μιας κοινωνίας που ταλανίζεται από μια πολύπλευρη κρίση, αρνούμαστε να δεχθούμε ως λύση τη βία, τον ολοκληρωτισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.
Ως άνθρωποι, ιδίως από μια ήπειρο που το παρελθόν της σημαδεύτηκε από τα φρικτά εγκλήματα του ναζισμού, έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε τη διάδοση της ιδεολογίας του ρατσισμού και του μίσους.

Η «Χρυσή Αυγή» είναι ανεπιθύμητη και στη Γερμανία, όπως ανεπιθύμητη είναι ήδη στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Ο εθνικισμός και η έχθρα προς το διαφορετικό δεν έχουν θέση σε καμία μεταναστευτική κοινότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νομικά μέσα και τη μαζική μας φυσική παρουσία για να τη σταματήσουμε.

Καλούμε όλο τον Ελληνισμό να σταθεί εμπόδιο και να απομονώσει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του νεοναζισμού. Κάθε απόπειρα προπαγανδισμού βίας, μισαλλοδοξίας και κοινωνικού κανιβαλισμού πρέπει να πέσει στο κενό. Ειδάλλως θα είμαστε συνυπεύθυνοι.

newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ασπίδες ξεφόρτωναν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής!!!

ΝΔ-ΑΝΕΛ-Χρυσή Αυγή: "Μέτωπο στη Βουλή για εθνικά θέματα"! Τι έδειξε η ψηφοφορία για τη Θράκη
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ