Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανησυχία από άγνωστα UAV πάνω από βάση πυρηνικών υποβρυχίων

29.01.2015 | 11:40
"Μικρά αεροχήματα εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες να πετούν κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ιλ Λονγκ", στον όρμο της Βρέστης στη δυτική Γαλλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές διευκρινίζοντας ότι "οι πτήσεις αυτές δεν απείλησαν την ασφάλεια της στρατιωτικής βάσης".

Το Ιλ Λονγκ, στη χερσόνησο Κροζόν, είναι η βάση των τεσσάρων πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, τα οποία είναι εξοπλισμένα με πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές και αποτελούν τη δύναμη αποτροπής της Γαλλίας.

Οι πτήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα της 26ης προς 27η και στις 27 Ιανουαρίου, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της ναυτικής διοίκησης του Ατλαντικού πλωτάρχης Λιονέλ Ντελόρ, ο οποίος ωστόσο παραδέχτηκε ότι δεν διαθέτει "καμιά απτή απόδειξη" δεδομένου ότι τα ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη δεν βρέθηκαν.

"Μόλις εντοπίστηκαν τα αεροχήματα κινητοποιήθηκαν αμέσως τα μέσα και οι ομάδες αντίδρασης που προβλέπονται για την περίπτωση αυτή", διευκρίνισε η ναυτική διοίκηση. "Αναπτύχθηκαν κυρίως "μέσα του στρατού και της αστυνομίας".

Το προσωπικό και οι ομάδες προστασίας των εγκαταστάσεων ήταν αυτά που ανέφεραν την εισβολή των ιπτάμενων ρομποτικών σκαφών στην περίμετρο ασφαλείας που περιβάλλει τη βάση, μια περίμετρο που καλύπτει σχεδόν τη χερσόνησο Κροζόν.

Οποιαδήποτε αποδεδειγμένη πτήση αεροχήματος πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις αποτελεί αντικείμενο δικαστικής διαδικασίας για να διαπιστωθεί ο χαρακτήρας και η προέλευση της πτήσης και να ασκηθεί δίωξη στους δράστες, δεδομένου του παράνομου χαρακτήρα των δραστηριοτήτων αυτών, υπογραμμίζει η ναυτική διοίκηση.

Σχεδόν 20 πτήσεις αγνώστων αεροχημάτων έχουν παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες στη Γαλλία γύρω από πυρηνικές εγκαταστάσεις, οι δράστες των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Στα μέσα Ιανουαρίου, η Greenpeace είχε κρίνει τη Γαλλία "πολύ κακώς εφοδιασμένη" για να απαντήσει σε ενδεχόμενες επιθέσεις από το εξωτερικό κατά του πυρηνικού της πάρκου.

Μεταξύ αρχών Οκτωβρίου και αρχών Νοεμβρίου 2014, 18 πτήσεις είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από και κοντά σε διαφορετικές εγκαταστάσεις, από τις οποίες ορισμένες ταυτόχρονα, πιστώνοντας την υπόθεση μιας συντονισμένης δράσης ατόμων των οποίων η ταυτότητα και τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα.

Οι μυστηριώδεις αυτές πτήσεις πάνω από πυρηνικούς σταθμούς στη Γαλλία επαναλήφθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου με τον εντοπισμό ύποπτων αεροσκαφών, κατά τα φαινόμενα ρομποτικών σκαφών, στις 3 Ιανουαρίου πάνω από πυρηνικές εγκαταστάσεις στην ανατολική Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ