Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνιση μεταχείριση για ΕΠΟΠ - Ερώτηση στη Βουλή

26.09.2013 | 06:00
Το θέμα της άνισης μεταχείρισης Μονιμοποιηθέντων ΕΠΟΠ θίγει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου .

Στην ερώτησή του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ αναφέρεται στα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην εξέλιξη των στελεχών και στην ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων ο Νόμος 3838/2010 και συγκεκριμένα στην άνιση μεταχείριση που προκαλείται από την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου στους ομοιόβαθμους υπαξιωματικούς «μη παραγωγικών σχολών» που κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις κατόπιν διαγωνισμού με τα ίδια προσόντα και καθήκοντα.


Όπως γράφει στην ερώτησή του “ενώ οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) μονιμοποιήθηκαν μεταγενέστερα από τους μονιμοποιηθέντες ομοιόβαθμούς τους ΕΠΟΠ προήχθησαν στο βαθμό του Επιλοχία παρακάμπτοντας ομοιόβαθμους ΕΠΟΠ προγενέστερα μονιμοποιηθέντες. Η ανατροπή στην ιεραρχία των χαμηλόβαθμων μπορεί να αντιμετωπιστεί εάν ληφθεί ειδική μνεία περί της προαγωγής των ΕΠΟΠ που μονιμοποιήθηκαν το 2009 ώστε να ενταχθούν με τον βαθμό του Επιλοχία πίσω από τον τελευταίο ιεραρχικά ΕΜΘ Λοχία που προήχθη στο βαθμό του Επιλοχία το έτος 2012. Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται με δίκαιο τρόπο η ιεραρχική εξέλιξη και κατά τη γνώμη μας δεν διαταράσσεται η ιεραρχία μεταξύ των ΕΠΟΠ και των ΕΜΘ.

Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:


1. Προτίθεστε να υιοθετήσετε την συγκεκριμένη πρότασή μας ώστε να αρθεί η συγκεκριμένη αδικία σε βάρος των μονιμοποιηθέντων το 2009 ΕΠΟΠ;

2. Πότε επιτέλους θα κατατεθεί πλήρης πρόταση αναθεώρησης του Νόμου 3883/2010 που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην εξέλιξη και την ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων; Έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους τα επιτελεία, τι είδους επεξεργασία γίνεται επί του συγκεκριμένου ζωτικής σημασίας νόμου και πότε εκτιμάτε ότι θα δοθεί ένα τέλος στην αναστάτωση που έχει προκληθεί, δεδομένης μάλιστα της αύξησης του χρόνου υπηρεσίας που απαιτείται πλέον προκειμένου να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;

  Διαβάστε ακόμη 


ΕΠΟΠ: Εξετάσεις για μονιμοποίηση ή για απολύσεις;


ΕΠΟΠ: πως πολιτευτές και βουλευτές διέλυσαν ένα θεσμό από τη γέννησή του

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ