Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανησυχία ναυάρχων και "κρυμμένα μυστικά" των πολιτικών για την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις

21.05.2013 | 17:01
Πρέπει οι πολίτες να μάθουν όλη την αλήθεια για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ; Το ερώτημα έχει τεθεί πολλές φορές και πάντα επικρατεί η άποψη ότι καλό θα είναι να μην γίνεται δημόσια αυτή η συζήτηση ,για πολλούς και διάφορους λόγους. Έτσι κι αλλιώς σε γενικές γραμμές οι Έλληνες πολίτες έχουν συναίσθηση των γεγονότων ,πολλές φορές καλύτερη και από τους δήθεν ειδήμονες πολιτικούς ή δημοσιογράφους. Και οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι πολλά από τα χρήματα που έδωσαν από το υστέρημά τους δεν έπιασαν τόπο. Απαιτούν όμως ότι το πλήρωσαν με "καπέλο" τουλάχιστον να είναι "οπλισμένο" ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Επίσης έχουν καταλάβει ότι και σ΄ αυτό το επίπεδο τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά.

Όμως το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση και ειδικότερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει τουλάχιστον μεταφέρει στα κόμματα και στους βουλευτές την πραγματική εικόνα ή αν -όπως φοβόμαστε- έχει “στρογγυλέψει” για να μην πούμε διαστρεβλώσει τα πραγματικά στοιχεία για τα δραματικά προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Η επιμονή της ηγεσίας του ΥΕΘΑ να πείσει ότι παρά τις μεγάλες και αλόγιστες περικοπές ,όλα λειτουργούν στην εντέλεια ,ειναι μέχρι ενός σημείου κατανοητή.

Άλλο αυτό και άλλο να “ζούμε στο συννεφάκι μας”. Γιατί αν κρίνουμε απ΄ όσα έλεγαν βουλευτές που παρακολούθησαν πρόσφατα την ενημέρωση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο ΥΕΘΑ , πιο πολύ ώρα κουβέντιαζαν ...για τις αγορές του μέλλοντος παρά για τα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Κι επειδή τις δήθεν καλές εποχές ακούγαμε για “βούτυρο ή κανόνια” δεν αποκλείεται εκεί από το ...συννεφάκι να ακούσουμε για νέες περικοπές που θα έχουν να κάνουν με την συντήρηση και την υποστήριξη των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων.

Ενημερώθηκαν οι βουλευτές για ποσοστά διαθεσιμότητας οπλικών μας συστημάτων; Έχουν πλήρη εικόνα για το πως τα βγάζει πέρα το προσωπικό όχι με τις περικοπές των μισθών ,αλλά με την καθημερινότητά του στις μονάδες και στο υλικό που καλούνται να διαχειριστούν;

Αν και δεν είναι γνωστό τι ακριβώς λένε στις συνεντεύξεις τους οι δύο ναύαρχοι που θα εμφανιστούν απόψε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ “Νέοι Φάκελοι” κρίνουμε ότι η παρέμβασή τους θα είναι θετική. “Δεν φοβάμαι ,ανησυχώ”, επαναλαμβάνει ο πρώην Α/ΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης και έτσι πρέπει και η σημερινή ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίζει την κατάσταση. Με διαρκή και έντονη ανησυχία και αγωνία κι όχι με “ευχολόγια”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τορπίλες Αρχηγών στο "όλα πάνε καλά στην Άμυνα " - Χρηστίδης ,Μαζαράκης σε τηλεοπτική εκπομπή

"Μάθημα" από ΗΠΑ στους Αρχηγούς για το πως πρέπει ένας ηγέτης να αντιδρά- Θα το μάθουν;


 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ