Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας

31.03.2014 | 20:50
Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Άλλο ένα επεισόδιο με πυρά στις δυο πλευρές των  τουρκοσυριακών  συνόρων σήμερα Δευτέρα θερμαίνει τις σχέσεις μεταξύ  Τουρκίας και Συρίας.
Σύμφωνα με είδηση που αναρτήθηκε στις 15:48 σήμερα,  στην ιστοσελίδα του NTV, αναφέρεται ότι 4 βλήματα, που εικάζεται ότι ερρίφθησαν κατά τις συμπλοκές που εξελίσσονται στη Συρία, έπεσαν στην τουρκική περιοχή Γιαϊλάνταγι  (Yayladagi) και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο, Σύρος πρόσφυγας, καθώς τα βλήματα έπεσαν κοντά στον καταυλισμό των Σύρων. Επίσης ένα τέμενος υπέστη ζημιά, διότι δέχτηκε το βλήμα στον παράπλευρο τοίχο. Τα άλλα βλήματα έπεσαν σε κήπο και σε μία κενή έκταση στο χωριό Γκιουζελγιούρτ. Η πτώση των βλημάτων προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της περιοχής, μεταδόθηκε, χωρίς να αναφέρεται αν τα βλήματα τα έριξε ο Συριακός στρατός ή άλλη αντιμαχόμενη ισλαμιστική ομάδα ή ...προβοκάτορες ...

Άμεσα τουρκικά αντίποινα
 

Λίγο αργότερα στην ιστοσελίδα της Todays Zaman, με τίτλο «Turkish military fires into Syria after rocket hits mosque» αναφέρεται ότι ο τούρκικος στρατός ανταπέδωσε τα πυρά σήμερα στη Συρία, ως αντίποινα για τις οβίδες και τις ρουκέτες που έπληξαν τζαμί στην πόλη Γιαϊλάνταγι (Yayladagi). Την είδηση μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ανακοινώθηκε από το γραφείο του Νομάρχη.
 Είναι φανερό ότι η Άγκυρα δεν πολυνοιάστηκε να μάθει ποιος είχε ρίξει   τις οβίδες - μπορεί και να ...ήξερε!
 
Το κλίμα

Υπάρχουν όμως και άλλα περιστατικά τις τελευταίες ημέρες, πέραν της υπόθεσης του ιερού τάφου που βρίσκεται εντός του εδάφους της Συρίας και φυλάσσεται από Τούρκους στρατιώτες και των σχεδίων που αποκαλύφθηκε ότι απεργάζονταν τούρκοι υπουργοί και ο Διοικητής της ΜΙΤ για να εισβάλουν στην Συρία - με προβοκατόρικο τρόπο.Αυτό το κλίμα φαίνεται ότι η Άγκυρα το συντηρεί - και ίσως ακόμα να ψάχνει ή να δημιουργεί ...αφορμές.
 
Σε προχθεσινό  (28/3) δημοσίευμα στην εφ. Today’s Zaman υποστηρίζεται ότι όλμος που εκτοξεύτηκε στην Τουρκία από τη Συρία εξερράγη σε ακατοίκητη περιοχή στην νότια επαρχία της περιοχής Reyhanli στο Hatay. Η έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Σε γραπτή ανακοίνωση, που εξέδωσε το Γραφείο του τούρκου Νομάρχη του Hatay,  υποστηρίζεται ότι γύρω στις 6.30 μ.μ. όλμος ότι έπεσε από τη Συρία σε ακατοίκητη περιοχή σε απόσταση 3 χιλιόμετρων από τα σύνορα με τη Συρία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν υπήρξε απώλεια ζωής ούτε καταστροφή περιουσίας και τα τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ