Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Αντιπολίτευση" απέκτησαν οι στρατιωτικοί! "Πόλεμος" για τον Τσίπρα

22.09.2014 | 10:01
“Αντιπολίτευση” για την επιστολή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θράκης, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών. Οι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη Ένωση ήταν οι πρώτοι που έστειλαν επιστολή στον Τσίπρα για να του διαμαρτυρηθούν επειδή στην ομιλία του στην ΔΕΘ δεν είπε λέξη για τους στρατιωτικούς.

Από την άλλη πλευρά η ΠΟΕΣ με απόφαση κατά πλειοψηφία του διοικητικού της συμβουλίου έστειλε επιστολή στην οποία ευχαριστεί τον Τσίπρα για την πρόσκλησή του στους στρατιωτικούς για να παρακολουθήσουν την ομιλία του . Η ΠΟΕΣ θεωρεί την πρόσκληση ως έμπρακτη αναγνώριση των Ενώσεων Στρατιωτικών και της ΠΟΕΣ. Επιπλέον εξέφρασε την προσδοκία των στρατιωτικών να τοποθετηθεί ο Τσίπρας δημοσίως για τα θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το “γαϊτανάκι” των ανακοινώσεων συνέχισε η Ένωση Στρατιωτικών Κεντρικής Μακεδονίας με ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται ευθέως στον Τσουκαράκη για το “ύφος” που είναι γραμμένη η επιστολή της ΠΟΕΣ προς τον Τσίπρα.

Η έκφραση διαφωνίας δημόσια σε κάθε απόφαση της ΠΟΕΣ που λαμβάνεται κατά πλειοψηφία μπορεί να έχει δύο “αναγνώσεις”. Η μία ότι αποτελεί διαδικασία - αποθέωση της δημοκρατίας. Η άλλη ότι το ζιζάνιο της διχόνοιας έχει “μπολιαστεί” και στο “μέτωπο” των στρατιωτικών. Ελπίζουμε να ισχύει το πρώτο αλλά φοβόμαστε ότι πρόκειται για το δεύτερο.

Ρίχνοντας μια ματιά σ΄ όσα γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε “κλειστές” ομάδες στρατιωτικών διαπιστώνουμε ότι εμμονές και αντιλήψεις του παρελθόντος δεν έχουν ξεπεραστεί. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις διαπιστωνεται ακόμη τεράστια καχυποψία η οποία οδηγεί σε κυνήγι …μαγισσών.

Και βέβαια δεν είναι εύκολο να κατανοήσει κάποιος πως δεν "άνοιξε μύτη"  μ΄ όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ και υπάρχει σύγκρουση με όσα δεν είπε ο  Τσίπρας!

Η ψυχραιμία είναι το καλύτερο αντίδοτο σε τέτοιες καταστάσεις.


Τι γράφουν στην επιστολή οι στρατιωτικοί της Κεντρικής Μακεδονίας:

“Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέροντας τη δυσαρέσκεια αλλά και τον προβληματισμό των μελών της (αλλά και γενικότερα των στρατιωτικών), ως προς την μη αναφορά του κ. Τσίπρα στην ομιλία του στην 79η ΔΕΘ, στους Στρατιωτικούς και στα προβλήματα τους. Η επιστολή ήταν ξεκάθαρη, δεν είχε κανένα απολύτως πολιτικό ή κομματικό ύφος και μοναδικό σκοπό της είχε απλά να «θυμίσει» στον κ. Τσίπρα, όσα έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια οι στρατιωτικοί με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και ότι υπάρχει μία απόφαση τους ΣτΕ που τους δικαιώνει και δεν έχει εφαρμοστεί. Ανάμεσα στις δεκάδες παροχές που προανήγγειλε, στα πολλά μέτρα που εξήγγειλε και στα ακόμα περισσότερα που δεσμεύτηκε, «ξέχασε» τους στρατιωτικούς και κάποιος έπρεπε να του το θυμίσει.

Τη στιγμή που η επιστολή έδειξε να «ικανοποιεί» τους στρατιωτικούς όπως φάνηκε και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ κ. Ανέστης Τσουκαράκης από την αρχή στάθηκε «απέναντι» σε αυτή μας την κίνηση. Μάλιστα αυτό φάνηκε και στις τοποθετήσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή του «ΑΡΤ» όπου και παραβρέθηκε και μάλιστα «κάλυψε» τον κ. Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτός “δεν μίλησε για κανέναν ” (!!!), φυσικά εισπράττοντας την αντίδραση του πάνελ. Η εξήγηση για αυτή τη στάση του κ.Τσουκαράκη ήρθε εχθές (21/9) όταν η ΠΟΕΣ απέστειλε και αυτή επιστολή στον κ. Τσίπρα, με εντελώς όμως διαφορετικό… ύφος. Την επιστολή αυτή έγραψε ο ίδιος ο κ. Τσουκαράκης, κατά πλειοψηφία «πέρασε» στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣ και απέστειλε.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. δια της παρούσας ανακοίνωσης θέλει να εκφράσει την αντίθεση της, όχι προς την αποστολή της επιστολής στον κ.Τσίπρα, αλλά ως προς το ύφος και το περιεχόμενο της. Φυσικά όλοι όσοι την διαβάσουν, θα καταλάβουν τι εννοούμε. Επίσης θα καταλάβουν για ποιο λόγο δεν συμφωνούμε σαν Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ., με το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε. Θα επαναλάβουμε όμως ότι η απόφαση λήφθηκε από το Δ.Σ. της ΠΟΕΣ κατά πλειοψηφία.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας και όχι μόνο, ότι η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. παραμένει και θα παραμείνει πιστή στο καταστατικό της και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προστασία και προαγωγή των μελών της ως μελών του κοινωνικού συνόλου και ως εργαζομένων, σε μια δημοκρατική και δικαιοκρατούμενη κοινωνία. Ο δικός μας αγώνας θα είναι Ακομμάτιστος, Αδέσμευτος, Ανεξάρτητος, Απαλλαγμένος από πολιτικά χρώματα και αντιλήψεις, πάντα μέσα στα πλαίσια που ο νόμος ορίζει και η ιδιότητάς μας ως στρατιωτικοί επιβάλλει. Πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα μπορέσει να έχει αίσιο αποτέλεσμα.

Όσοι θελήσουν να καπελώσουν τις Ενώσεις Στρατιωτικών, να τις αποδομήσουν και να τις αποδυναμώσουν, προσάπτοντάς σε αυτές ότι τάχα ακολουθούν κομματικές γραμμές ή τάσσονται υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος, θα μας βρουν απέναντί τους. Ας το καταλογίσουν σε αυτούς που πραγματικά το κάνουν και όχι σε όλους. Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να «παρακαλέσουμε» πολιτικό να μας συναντήσει. Όποιος θέλει να ακούσει τα προβλήματα μας, ξέρει πως και που θα μας βρει. Το να επιλέγουμε τη στάση μας στις συνθήκες που παρουσιάζονται κάθε φορά, και να διαλέγουμε το δικό μας τρόπο δράσης προασπίζοντας τα συμφέροντα της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. και των μελών της, είναι μια ελευθερία που δεν θα μας τη στερήσει κανείς”.

Διαβάστε ακόμη:


Στρατιωτικοί έστειλαν επιστολή στον Τσίπρα!
Η "μοναξιά" των στρατιωτικών που ανέμεναν από "τον Αλέξη να πει έστω μια λέξη"Το χειρόγραφο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τον ηρωικό πυροσβέστη


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ