Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Αντίσταση" στον Καμμένο από την 8η Μεραρχία για την αναγνώριση των Ενώσεων Στρατιωτικών;

18.02.2015 | 00:03
Στα Ιωάννινα φαίνεται ότι δεν έχουν φθάσει τα νέα της συνάντησης του ΥΕΘΑ με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. Συνάντηση που επικύρωσε και ουσιαστικά την τυπική νομιμοποίηση των Ενώσεων και της ΠΟΕΣ.

Αυτό προκύπτει απο το γεγονός ότι η 8η Μ/Π ΤΑΞ αρνήθηκε να παραχωρήσει την Λέσχη Αξιωματικών στην Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου για μια απλή εκδήλωση. Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτα της!

Με έγγραφό της η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ ενημερώνει τα μέλη της:


1. Πληροφορούμε τα μέλη μας ότι η Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ με έγγραφό της αιτήθηκε την  διάθεση της Λ.Α.Φ. Ιωαννίνων, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας, για την 15 13:00 Φεβ 15 .

2. Η απάντηση της 8ης Μ/Π ΤΑΞ έγινε προφορικά και ήταν αρνητική, χωρίς να εξηγούνται οι λόγοι της μη διαθέσεως της ΛΑΦΙ.

3. Κατόπιν των παραπάνω κρίνεται σκόπιμο να σας γνωρίσουμε τα εξής:

α. Η ΛΑΦ. Ιωαννίνων μέχρι σήμερα έχει διατεθεί για τον ίδιο σκοπό με την Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ σε Συλλόγους και Ενώσεις φορέων της πόλεως των Ιωαννίνων.
β. Τα μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ είναι στρατιωτικοί οι οποίοι, όπως και όλοι οι στρατιωτικοί, με κρατήσεις στους μισθούς τους συντηρούν τις Λ.Α.Φ.
γ. Με την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης στην Λ.Α.Φ.Ι. θα υπήρχε και επιπλέον οικονομικό όφελος (στη Λ.Α.Φ.Ι.) λόγω κατανάλωσης ειδών τα οποία αυτή παρέχει.


4. Πέραν των ανωτέρω και λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΛΑΦΙ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν διατίθεται στην Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ, δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα:
α. «Γιατί αυτή η αντιμετώπιση στην Ένωση Στρατιωτικών την στιγμή που η ΛΑΦΙ διατίθεται σε παρόμοιες εκδηλώσεις;»
β. «Πότε επιτέλους η Ένωση Στρατιωτικών θα πραγματοποιήσει εορταστική εκδήλωση σε χώρο (ΛΑΦΙ) για τον οποίο οι στρατιωτικοί υπόκεινται σε κρατήσεις του μισθού τους;»
γ. «Γιατί η Στρατιωτική Υπηρεσία, με την στάση της αυτή, δείχνει να αγνοεί συνεχώς ένα νομιμότατο σωματείο εργαζομένων που αποτελείται από συναδέλφους στρατιωτικούς;»

5. Το Δ.Σ της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ, ως μοναδικό νόμιμο σωματείο Στρατιωτικών της Ηπείρου το οποίο απαριθμεί εκατοντάδες μέλη και συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω αποφάσισε τα εξής:

α. Να αναβάλει την εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας γιατί τα Στρατιωτικά Καταστήματα (Στρατιωτικά Πρατήρια και Στρατιωτικές Λέσχες) παρέχουν υπηρεσίες σε στρατιωτικούς και όχι μόνο και διότι η τυχόν πραγματοποίηση της εν
λόγω εκδήλωσης σε άλλο δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο θα δημιουργούσε αρνητική διάθεση στα μέλη μας απ’ την στιγμή που στην Φρουρά υπάρχει η Λ.Α.Φ.Ι. η οποία
έχει ήδη διατεθεί σε ενώσεις και συλλόγους της πόλης, που πέραν τέτοιων εκδηλώσεων, δεν την χρησιμοποιούν και δεν την ενισχύουν όπως οι στρατιωτικοί.

β. Την πραγματοποίηση επαφών με Βουλευτές της Ηπείρου στους οποίους θα τεθεί και το υπόψη θέμα προκειμένου να τοποθετηθούν επ’ αυτού.6. Η ΠΟΕΣ στην οποία κοινοποιείται το παρόν έγγραφο παρακαλείται για την εκδήλωση ενεργειών, κατά την κρίση της


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ