Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΟΡΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ - Κι όμως αρχίζουν να τους φτιάχνουν!

12.12.2012 | 00:38

Ο στρατός των ΗΠΑ αναπτύσσει την τεχνολογία στο καμουφλάζ ετσι ώστε μια μέρα οι στρατιώτες να ειναι εντελώς αόρατοι.
Το υλικό που ονόμασαν «Quantum Stealth» "λυγίζει" τις ακτίνες φωτός γύρω του καθιστόντας τους στρατιώτες που το φοράνε εντελώς αόρατους.
Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται οτι το υλικό δεν φαίνεται ουτε με γυαλιά νυχτερινής όρασης, κανοντας το αποτέλεσμα παρόμοιο με τον 'Αόρατο Μανδύα' του Χάρι Πότερ!

Ωστόσο η ανάπτυξη του ειναι προφανώς μυστική και η καναδική εταιρία Hyperstealth Biotechnology, υπεύθυνη για την παραγωγή του, μπορεί να δείξει τα αποτελέσματα μόνο με φωτογραφίες.
Παρ'ολα αυτα ο Διευθυνων Σύμβουλος της εταιρίας Guy Cramer σε δηλώσεις του εχει πει οτι καταλαβαίνει γιατι μερικοί μπορει να ειναι επιφυλακτικοί αλλα τονίζει οτι το υλικό εχει δοκιμαστεί  απο δύο στρατιωτικές ομάδες των ΗΠΑ και δυο καναδικές στρατιωτικές ομάδες καθώς και απο την Ομοσπονδιακή Ομάδα Αντιμετώπισης έκτακτης Ανάγκης (Αντιτρομοκρατικής)Ο κ Cramer εξήγησε οτι δεν μπορεί να αποκαλύψει πώς λειτουργέι το υλικό αντ' αυτου δίνει όμως παραδείγματα για το πώς μπορει να χρησημοποιηθεί.
  • Θα ηταν πολύτιμο για τους πιλότους που θέλουν να αποφύγουν την σύλληψη απο τον εχθρό μετα απο μια εγκατάλειψη του αεροσκάφους τους.  
  • Θα επέτρεπε στις ομάδες ειδικών δυνάμεων να διεξάγουν επιδρομές κατά την διάρκεια της ημέρας
  • Θα μπορούσε να επιτρέψει την δημιουργία της επόμενης γενιάς αεροσκαφών Stealth που θα ήταν αορατα οχι μόνο για τα ραντάρ αλλα και στο γυμνό μάτι
  • Θα επέτρεπε στα υποβρύχια να είναι αόρατα ακόμη και όταν ανεβαίνουν στην επιφάνεια
  • Ακόμη και τα άρματα μάχης θα μπορούσε να 'φορέσουν' το καμουφλάζ Stealth Quantum χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για την θέση τους εκτός απο τον ήχο απο τους κινητήρες και βεβαίως απο τα όπλα τους!


Το ερώτημα που θέτει ο κ.Cramer σε όλους ειναι -
Πώς μπορείτε να χτυπήσετε ενα στόχο που φαίνεται; Πώς αμύνεστε απο τον αόρατο;

Ο κ. Cramer, ο οποίος πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στο CNN σχετικά με τη νέα τεχνολογία, λέει ότι έχει αποκαλύψει τη σημαντική ανακάλυψή του, προκειμένου να του δώσει σημασία ο στρατός των ΗΠΑ. Κι έτσι κι έγινε.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ