Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άουσβιτς: οι Γερμανοί έχουν εντοπίσει νέο "τέρας" στο πρόσωπο ενός 87χρονου

25.09.2012 | 14:14
  Ένας Γερμανός εισαγγελέας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αρχίσει έρευνα σε βάρος ενός 87χρονου Αμερικανού υπηκόου ο οποίος φέρεται ότι είχε υπηρετήσει στο ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς.
   Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας, ένας άνδρας από την Φιλαδέλφεια αντιμετωπίζει έρευνα και ότι Γερμανοί ερευνητές που ασχολούνται με εγκλήματα πολέμου συνθέτουν στοιχεία για τις πράξεις του στο στρατόπεδο θανάτου το 1944.
   «Αναλάβαμε την υπόθεση», ανέφερε ο εισαγγελέας στην Βάιντεν στο κρατίδιο της Βαυαρίας. Δεν έχει ληφθεί ωστόσο απόφαση ακόμη για το εάν θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος του άνδρα, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, όπως ορίζουν οι κανόνες της δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά τα ΜΜΕ στη Γερμανία.
   Οι προσπάθειες που είχε καταβάλει στο παρελθόν η δικαιοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να του αφαιρεθεί η υπηκοότητα και να απελαθεί στη Γερμανία λόγω του ότι είχε πει ψέματα για το παρελθόν του, είχαν αποτύχει.
   Ερευνητές λένε ότι 344.000 άνθρωποι εξοντώθηκαν στους θαλάμους αερίων στο στρατόπεδο εξόντωσης όσο ο άνδρας αυτός υπηρετούσε στο Άουσβιτς.
   Ο άνδρας είχε δηλώσει στις αρχές των ΗΠΑ ότι απλώς ήταν φρουρός στον φράκτη του Άουσβιτς, έξω από το στρατόπεδο, και ότι δεν συνέβαλε στην εξόντωση των κρατούμενων. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ