Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

AP: Οι ΗΠΑ καταβάλλουν ανεπίσημες προσπάθειες για διάλογο με τη Βόρεια Κορέα

11.08.2017 | 20:33
Ενώ ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας,Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ φαίνεται να εκτοξεύσουν απειλές ο ένας στον άλλον, οι ΗΠΑ καταβάλλουν ανεπισήμως προσπάθειες για διάλογο με τη Βόρεια Κορέα εδώ και αρκετούς μήνες σύμφωνα με το AP. 

Συγκεκριμένα, η διπλωματία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής διεξάγει ανεπισήμως προσπάθειες για να υπάρξει διάλογος με τη Βόρεια Κορέα εδώ και αρκετούς μήνες, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, μία ημέρα αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κλιμάκωσε ακόμη περισσότερο τον τόνο έναντι της Πιονγκγιάνγκ κι ενώ η κατάσταση στην Ασία παραμένει τεταμένη.

Στις επαφές συμμετέχουν ο Τζόζεφ Γιουν, ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ για την πολιτική έναντι της Βόρειας Κορέας, και ο Πακ Σονγκ Ιλ, ένας ανώτερος βορειοκορεάτης διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη, μετέδωσε το AP, επικαλούμενο αμερικανούς αξιωματούχους και άλλες πηγές ενήμερες για την διαδικασία.

Η διπλωματική αποστολή της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσει την πληροφορία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ