Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα έγγραφα για τα Apache...μέσω Γερμανίας και το "καπέλο" των 70 εκ. δολαρίων

11.11.2012 | 11:36


Τα Apache που αγοράστηκαν επί υπουργίας Παπαντωνίου ,θέμα που αποκάλυψε το Onalert στις 6 Νομεβρίου, επαναφέρουν δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων. Στο θέμα είχε κάνει αναφορά και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

Όπως είχε αποκαλύψει το Onalert


H σύμβαση για την αγορά των ελικοπτέρων Apache υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 2003,με συνολικό καθαρό κόστος 593.546.882 δολαρίων. Το πραγματικό κόστος για το ελληνικό δημόσιο ήταν 663.226.367 δολάρια στο οποίο περιλαμβάνεται και το κόστος δανειοδότησης (swap agreement) από την γερμανική Deutsche Bank,ύψους 69.679.485!

Κι αυτό δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον:
Η σύμβαση στο άρθρο 4 σελ 15(πληρωμές) αναφέρει ρητά ότι ΔΕΝ θα δοθεί
προκαταβολή, και αυτό συνάδει με το συνοπτικό σχέδιο πληρωμών στην ίδια σελίδα σύμφωνα το οποίο, οι πληρωμές αρχίζουν το 2007. και με την προϋπόθεση ότι έχουν ικανοποιηθεί συγκεκριμένοι συμβατικοί όροι.. Καί εδώ αρχίζουν τα
 ελληνικά μαγικά , όπου στην Κατακυρωτική Εντολή με άλλο σχέδιο πληρωμών,
η Εταιρεία εισπράττει τον Οκτώβριο του 2003, $237 418 753. Δηλαδή
 προκαταβολή 40% επί του καθαρού κόστους προμηθείας. Περιττό να πούμε οτι η
 κατακυρωτική ΔΕΝ φαίνεται πουθενά στην σύμβαση πού υπογράφει το ΥΕΘΑ, την έχει το Υπουργείο Οικονομικών, η Εταιρεία Boeing και η Deutsche Bank!
 Όλες οι συμβάσεις μείζονος αμυντικού υλικού τουλάχιστον με ΗΠΑ, είναι, διακρατικές, εδώ είναι κατευθείαν με την Εταιρεία. Γιατι;
Τα $70 000 000 κόστος της swap agreement ήταν η οικονομικότερη δανειοδότηση για το Ελληνικό Δημόσιο;
Και βέβαια η «αθώα» Γερμανία μέσω της Deutsche Bank δανειοδοτούσε εξοπλισμούς της Ελλάδος και μάλιστα με swap, για να μην φαίνεται σαν χρέος σην ΕΕ. «Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος»

Τα σχετικά έγγραφα:

  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ