Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Apache στο Ιράκ θα πουλήσουν οι ΗΠΑ

28.01.2014 | 00:20
Την πρόθεσή της να πωλήσει επιθετικά ελικόπτερα Apache στις ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ γνωστοποίησε στο Κογκρέσο σήμερα η κυβέρνηση Ομπάμα, παρέχοντας παράλληλα εγγυήσεις στα μέλη του αμερικανικού κοινοβουλίου για το πώς θα χρησιμοποιούνται.

Η Υπηρεσία Συντονισμού Ασφαλείας (Defense Security Cooperation Agency, DSCA, διεύθυνση του υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ) σε μια ανάρτηση στον ιστότοπό της ανέφερε ότι ενημέρωσε το Κογκρέσο για την ενδεχόμενη πώληση 24 ελικοπτέρων Απάτσι στην κυβέρνηση του Ιράκ υπό τον πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι, ώστε να αντιμετωπίσει την απειλή για την ασφάλεια της χώρας που εγείρει η δράση εξτρεμιστών.

Η πώληση έχει καθυστερήσει εξαιτίας των ανησυχιών στελεχών της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας οι οποίες σχετίζονται εν μέρει με το εάν και κατά πόσον η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να εξασφαλίσει επαρκείς εγγυήσεις πως τα ελικόπτερα αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά αδόκητο κι ανεπιθύμητο για την Ουάσινγκτον τρόπο.

Ο σιίτης Μάλικι αντιμετωπίζει όλο και πιο έντονη κριτική από τη σουνιτική μειονότητα η οποία τον κατηγορεί ότι προσπαθεί να τον περιθωριοποιήσει, γεγονός που συμβάλει στο κλίμα αστάθειας στο Ιράκ.

Ένας συνεργάτης γερουσιαστή εξήγησε ότι η Επιτροπή αυτή της Γερουσίας ενέκρινε την εκμίσθωση και την πώληση των ελικοπτέρων αυτών στο Ιράκ αφού το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «συζήτησε μαζί μας εκτενώς αυτόν τον μήνα» για να διασκεδαστούν οι όποιοι φόβοι των μελών του Κογκρέσου.
Ο συνολικός αριθμός των επιθετικών ελικοπτέρων που θα εκμισθωθούν και θα πωληθούν στο Ιράκ δεν είναι ακόμη σαφής.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ