Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Apache ο Δαβάκης!

11.12.2013 | 06:09
Τι κάνει στο Apache ο ΥΦΕΘΑ Θανάσης Δαβάκης;

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε επίσκεψη στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας και ενημερώθηκε για την αποστολή της 1ης ΤΑΞΑΣ και στη συνέχεια μετέβη στην πίστα των επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64 Α Apache. Δεν έχασε λοιπόν την ευκαιρία να μπει σ΄ ένα επιθετικό ελικόπτερο.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός ενημερώθηκε από τον Διοικητή του 307 Τάγματος Συντηρήσεως Αεροπορικού Υλικού Συνταγματάρχη Γεώργιο Τοσιλιάνη για το πρόγραμμα εργοστασιακής συντήρησης ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού στις εγκαταστάσεις του 307 ΤΣΥΑΥ, καθώς και για τις πρωτοβουλίες και τα πιλοτικά προγράμματα που το συγκρότημα αναλαμβάνει και εκτελεί επιτυχώς.

Αναφορικά με την επιτυχή συντήρηση του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού από το προσωπικό της 307 ΤΣΥΑΥ ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

«Η επισκευή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού από το προσωπικό της 307 ΤΣΥΑΥ , είναι απόδειξη των δυνατοτήτων της διακλαδικότητας, ενώ η επιτυχία του προγράμματος θέτει τις βάσεις για ανεξαρτητοποίηση της εργοστασιακής συντήρησης από τις επισκευαστικές εταιρίες, καθώς οι εργασίες επισκευής πολεμικών υλικών μπορούν να γίνονται από εξειδικευμένες Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων με πολύ μικρότερο κόστος. Η παρούσα δημοσιονομική κατάσταση θα πρέπει να θεωρηθεί ως ευκαιρία ανάδειξης των σπουδαίων δυνατοτήτων που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμει, όπως τα ψυχικά χαρίσματα, η εκπαίδευση και η τεχνογνωσία του προσωπικού, καθώς και τις υφιστάμενες τεχνικές υποδομές προς όφελος της πατρίδας».

Τέλος ο υφυπουργός επισκέφθηκε την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο και τα αεροσκάφη ετοιμότητας (Readiness), όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το στρατιωτικό προσωπικό .  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Ένα "ενοχλητικό" Apache

"Κορεάτης" ο Δαβάκης

Η ευχάριστη έκπληξη από το Δαβάκη - Ποιους συνάντησε ο ΥΦΕΘΑ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ